sürpriz Ermenistan açıklaması | " /> sürpriz Ermenistan açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan sürpriz Ermenistan açıklaması

7 Nisan 2010 11:57 tsi
Erdoğan'dan sürpriz Ermenistan açıklaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nu ikili görüşmeler için Erivan'a gönderdiğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki hafta ABD'de gerçekleşecek Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşecek.  

Başbakan Erdoğan'ın 12-13 Nisan'da ABD'nin başkenti Washington'da yapılacak zirvede Sarkisyan'la bir görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Ermeni yetkililerle bu buluşmanın ayrıntılarını görüşüyor. 

Erdoğan'ın özel temsilcisi olarak Erivan'da bulunan Sinirlioğlu, Sarkisyan ve Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile görüşmelerde bulunacak.

Sinirlioğlu'nun temasları kapsamında, Washington'da gerçekleşecek görüşmenin yanı sıra son dönemde Türkiye ve Ermenistan arasında imzalanan protokollerin onay sürecinde yaşanan sıkıntıları ele alacağı bildirildi.

Sinirlioğlu'nun Erivan'a ziyareti Türkiye ile Ermenistan arasında 10 Ekim 2009'da imzalanan protokollerin ardından en üst düzey ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

Türkiye ile Ermenistan arasında uzun yıllardır diplomatik ilişki bulunmazken, iki ülke milli futbol takımlarının 6 Eylül 2008'de Erivan'da yaptığı  maça Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gitmesiyle ilk temas kurulmuştu. Ermenistan  Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise 2009'da Bursa'da oynanan rövanş maçına gelmişti.

hurriyet



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs