En Sıcak Konular

Hac başvuraları yarın başlıyor

7 Nisan 2010 11:39 tsi
Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için başvurular yarın başlayacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 22 Nisana kadar il ve ilçe müftülüklerine yapılacak başvurularda, hacı adayları, kayıt yeniletecek veya ilk defa kayıt yaptıracak.

Hacı adayları başvurularını, müftülüklerden veya Diyanet İşleri Başkanlığının, ''http://hac.diyanet.gov.tr'' internet adresinden alabilecekleri hac müracaat formu dilekçesi ile yapacak. Dilekçeye nüfus cüzdanı fotokopisiyle banka dekontu eklenecek.

İlk defa kayıt yaptıracaklar ilgili hesaba 15 TL, kayıt yeniletenler ise 5 TL yatıracak. Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenlerle, hacca gidemeyenlere bu ücret iade edilmeyecek. Önceki yıllarda müracaatı olduğu halde geçen yıl kayıt yeniletmemiş olanlarla, kesin kayıt sırası gelmesine rağmen kaydını yaptırmamış olanların bu yılki hac müracaatları ''ilk defa müracaat edenler statüsünde'' değerlendirilecek. Çekilecek kura sonrası kesin kayıt hakkı sırası gelenlerden süresi içinde kaydını yaptırmayanlara, bu husus gelecek yıllarda müktesep hak teşkil etmeyecek.

Müracaatlarda sadece eş, anne, baba, kardeş ve çocukların birbirleriyle; engellilerin ise daha önce hacca gitmemiş refakatçileriyle kuraya girme talepleri kabul edilecek. Ayrı ayrı yerlerde ve tarihlerde farklı hac tiplerinde başvuranların bilahare mahremiyet birleştirilmesi yönündeki talepleri ise karşılanmayacak.

Yakınları ile başvuranlardan birisinin kayıt yeniletmesi, diğerinin ise ön kayıt yaptırması halinde, müracaatlar birlikte alınacak ve kuraya tek numara ile katılınacak.

Mahremsiz olarak hacca gidemeyecek durumda olan kadınlar müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleri ile yapabilecek.

Daha önce hacca gidenlerin başvuruları kabul edilmeyecek. Başvurulardan ya da kura çekiminden sonra, hacca gittikleri tespit edilenlerin kayıtları silinecek ve kayıt ücreti de iade edilmeyecek. Daha önce vekaleten hacca gittiklerini belirterek bu defa kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerin müracaatları da kabul edilmeyecek.

Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girildiğini veya girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını ''http://hac.diyanet.gov.tr'' internet adresinden kontrol edebilecek.

KALIŞ SÜRESİ VE FİYATLAR

''Normal tip'' hacda kadın ve erkekler ayrı ayrı daire ve odalarda olmak üzere her bir odada en fazla 5 veya 7 kişi bir arada kalacak. Banyo ve tuvaletler ortak kullanılacak. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü verilecek. Bu hac tipinde fiyat aralığı 2 bin 350 ila 2 bin 750 avro arasında, kalış süresi ise 25-45 gün arasında değişecek.

''Müstakil odalı'' tipte, banyo ve tuvaleti içinde olan odalarda tercihe göre 2 veya 3 kişi kalacak ve sabah kahvaltısı ile akşam yemeği tabldot usulü verilecek. Bu hac tipinde fiyat aralığı 3 bin 650 ila 4 bin 750 avro arasında, kalış süresi ise 15-30 gün arasında değişecek.

''Otel'' tipte ise banyo ve tuvaleti içinde olan odalarda 2 veya talep halinde 3 kişi kalacak. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği açık büfe usulü verilecek. Bu hac tipinde fiyat aralığında 5 bin 500 avrodan başlayan fiyatlar söz konusu iken yaklaşık kalış süresi ise 12-25 gün arasında olacak.

Harem'e mesafesi 1 kilometreden uzak olan konaklama yerlerine servis konulacak.
 
aa



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs