flaş açıklama | " /> flaş açıklama | "/>

En Sıcak Konular

Adalet Bakanlığı'ndan flaş açıklama

7 Nisan 2010 10:57 tsi
Adalet Bakanlığı'ndan flaş açıklama Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Müsteşar Ahmet Kahraman'ın HSYK toplantısını terk ettikleri iddiasını yalanladı.

Bakanlık açıklamasında, ilke kararlarının kanunda ocak ayı içerisinde görüşülmesi gerektiğine dair bir sınırlamanın bulunduğu vurgulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı HSYK üyeleri tarafından Kurul'un dünkü toplantı sonrasında, toplantı içeriğine ilişkin olarak yapılan yazılı açıklama yapıldığı hatırlatıldı.

Bakanlık açıklamasında, ilke kararı değişikliklerinin ne şekilde görüşüleceğine ilişkin usul ve esaslar 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 118 inci ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu İç Yönetmeliği'nin 11 inci maddelerinde düzenlendiği, buna göre, ilke kararları her yılın ocak ayının üçüncü haftasında asıl ve yedek üyelerin de katılacağı toplantıda görüşülerek karara bağlandığı vurgulandı.

Açıklamada, aynı yönetmeliğin 9'uncu maddesinde ise gündemin düzenlenmesinden sonra ortaya çıkan ivedi ve süreli işlerin gündeme alınmasının başkan ve üyelerce istenebileceği belirtildiğine işaret edildi.

Açıklamada, 2010 yılı ilke kararı değişiklik tekliflerine ilişkin gündem, bakanlık tarafından hazırlanarak HSYK'nın 19.01.2010 tarihli toplantısına sunulduğu ve bu toplantıda "Sunulacak diğer ilke kararlarıyla birlikte değerlendirilmek üzere incelemeye alınmasına" oybirliğiyle karar verildiğine dikkat çekildi. İncelemeye alınan bu hususların 26 Ocak 2010 tarihli Kurul gündeminde görüşülerek nihai olarak karara bağlandığı, bu süreçte, kurul üyelerince yazılı olarak herhangi bir ilke kararı teklifinde bulunulmadığına kaydedildi.

Kurul Üyesi Ali Suat Ertosun tarafından hazırlanan ve yapılan açıklamalarda 29 Ocak 2010 tarihli olduğu belirtilen ilke kararı değişiklik teklifleri ise, Ocak ayının bitiminden sonra 01.02.2010 tarihinde Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne verildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Gerek ilke kararlarının ocak ayının üçüncü haftasında sunulacağı yönündeki düzenleme, gerekse incelemeye alınan ilke kararlarının görüşülüp karara bağlandığı 26.01.2010 tarihli toplantıda herhangi bir ilke kararı değişiklik teklifi verilmemesi nedeniyle bu tarihten sonra verilen tekliflerin görüşülmesi mümkün bulunmamaktadır.

Yasa koyucu, ilke kararlarının üyelerin istediği her zaman gündeme alınmasını uygun görmüş olsaydı, Ocak ayında görüşülmesi gerektiğine ilişkin bir sınırlama getirmezdi. Buna dayalı olarak da Kurulca çıkarılan İç Yönetmeliğe ilke kararlarının ocak ayının üçüncü haftası görüşüleceğine ilişkin hüküm de konulmazdı. Bu itibarla; 01.02.2010 tarihinde verilen ilke kararı değişiklik tekliflerinin gündeme alınmasına ilişkin yazılı önerge işleme konulmamış, 06.04.2010 tarihli gündemde yer alan hususların tamamının görüşülüp karara bağlanmasıyla sona eren toplantıdan ayrılınmıştır. Basında yer aldığı şekilde devam eden bir toplantının kesilerek terk edilmesi söz konusu değildir. "

cihan



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,472 µs