En Sıcak Konular

Aydın Doğan, Çölaşan'ı neden göndermiş?

7 Nisan 2010 09:29 tsi
Aydın Doğan, Çölaşan'ı neden göndermiş? Emin Çölaşan'ın Hürriyet gazetesinden kovulması konusunda ilk kez konuşan Aydın Doğan "Satılık basın diyordu. 'Emin çık söyle, bunu kime diyorsun' diyordum. O da..."

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, yazar Emin Çölaşan'ın Hürriyet Gazetesi'nden gönderilmesi konusunda ilk kez net bir açıklama yaparak, "Emin Çölaşan 'ya gazete yönetimi ya ben' dediği için gönderildi" dedi. Aydın Doğan, Bursa'da Gazeteciler Cemiyeti ile Nilüfer Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen Aydınlarla Yüzyüze Söyleşisi'ne konuk olarak soruları cevapladı. "Emin Çölaşan ile neden yollarınızı ayırdınız?" sorusuna Aydın Doğan şu cevabı verdi: "Emin Çölaşan içimde bir yaradır. Ailem, çevremdekiler karşı çıktı. Emin'in gazeteden uzaklaşmasının en önemli sebebi; 'ya ben ya gazete yönetimi' dedi. Satılık basın, mütareke basını diyordu. 'Emin çık söyle, bunu kime diyorsun. Bana diyorsan cevap vereyim' diyordum. Hürriyet için söylemiyorum diyordu. Tabiri caizse Babıali puştluğu yapıyordu."

HERGÜN TAZMİNAT MI ÖDEYECEĞİM

Çölaşan'la 30 yıl beraber çalıştıklarını hatırlatan Doğan, şöyle devam etti:" Ama son zamanlarda gazeteyi tutsak almaya başladı. Kendisini tanrı olarak görüyor, ben dokunulmazım diyordu. Kesinlikle hükümet aleyhine yazı yazma demedim. 'İ. Melih yazıyorsun, 110 bin dolar tazminat ödedim. Her gün tazminat mı ödeyeceğim' dedim. 28 yıl aynı kaderi paylaştık, tasada sevinçte birlikteydik."

BEN TARAF DEĞİLİM

Doğan, "Bu hükümete ne kadar dayanacaksınız?" sorusuna ise, "Ne kadar dayanacağımı söylemek istesem içimdeki dilime dolaşır ızdırap olur. Ben taraf değilim, kimsenin karşısında değilim. Yayıncılık yapıyoruz. Tarafsız, adil, bağımsız olmaya gayret gösteriyorum" karşılığını verdi. Doğan, hükümeti dış ilişkilerde komşularla olan gelişmeleri, ilişkileri başarılı bulduğunu kaydetti.

Yeni Şafak



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,973 µs