En Sıcak Konular

'Referandumda EVET diyeceğim'

7 Nisan 2010 09:14 tsi
Eski MHP Trabzon milletvekili ve parti üyesi Orhan Bıçakçıoğlu, paketin referanduma sunulması halinde siyasetin ve milletin üzerinden vesayetin kalkması için 'evet' oyu vereceğini açıkladı.

Trabzon'da 'Karadeniz'den Günebakış' Gazetesi'ne konuşan Bıçakçıoğlu, "Meclis'te olsam, MHP milletvekili olsam, anayasa değişikliğine kapalı kapılar ardında değil, açıktan oy kullanarak 'evet oyu' atardım. Referanduma gidilirse de 'evet oyu' kullanacağım." dedi. Bıçakçıoğlu, paketi ise yeterli bulmadı. Ancak bu kadarının yapılabildiğini belirten Bıçakçıoğlu, şöyle devam etti: "Milletin muktedir olması kavgası veriliyor. Bu AK Parti'nin, anayasa değişikliği değildir. Ona nasip olmuştur. Bu anayasa değişikliğine destek olmak gerekir. Destek olunmazsa ne olur; bundan iki yıl önce cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 aranırken milletin oyu ile Meclis'te oturan o zaman Doğru Yol ile ANAP bugün tarih olmuştur. Bu millet neyi ne zaman nasıl oy kullanacağını bilir. Hayır diyenler de tarih sayfasında yerini alırlar."

Gazeteye verdiği beyanatı doğrulayan Bıçakçıoğlu, "Ben o beyanatı 24 Mart'ta verdim ve görüşlerimin arkasındayım. MHP nasıl daha önce üniversitelerde başörtüsü yasağının kalkması yönünde AK Parti ile işbirliği yaptıysa, 30 maddelik anayasa teklifi için de beğenmedikleri maddeler varsa, 'şu değişiklikler yapılmalı' demeli." şeklinde konuştu.

2002'de alınan seçim kararından 2 gün sonra, idam kararının komisyonda kaldırıldığına dikkat çeken Bıçakçıoğlu, "MHP'nin en hassas olduğu konuydu. Neden 'seçim sonrası gelecek iktidar tarafından idam kaldırılsın' denilmedi? Oysa seçim kararı da alınmıştı. MHP'liler oy kullanmaya zorlandı." dedi. Koalisyon döneminde, Anayasa'nın 38. maddesinin hangi şartlar altında değiştirildiğini de zamanı gelince açıklayacağını kaydetti.

zaman

 

 



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs