‘gerekçe’ buldu, ancak... < | " /> ‘gerekçe’ buldu, ancak... < | "/>

En Sıcak Konular

CHP yine ‘gerekçe’ buldu, ancak... <

7 Nisan 2010 08:50 tsi
CHP yine ‘gerekçe’ buldu, ancak... CHP, yeni teklifin ardından da Anayasa Mahkemesi’ne gitme yolunu buldu. Ancak bu sefer unuttukları birşey var...

CHP, yeni teklifin ardından da Anayasa Mahkemesi’ne gitme yolunu buldu. Şimdi de “Geri çekilen teklif bir yıl içinde verilemez” diyen CHP, son taslağın değiştiğini es geçti.

Perşembe günü saat 14.00’te Meclis Anayasa Komisyonu’nda ele alınacak olan AK Parti’nin yeni anayasa teklifi görüşmelerinde muhalefet tam bir gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Komisyondaki görüşmeleri iki muhalefet partisinin milletvekilleri tam kadro katılarak engelleme girişiminde bulunacak. MHP, genel kuruldaki görüşmelere de tam kadro katılma kararı alırken, CHP, cumhurbaşkanı oylamasındaki gibi Genel Kurul’daki görüşmelere katılmayarak “fireleri engellemeyi” de planlıyor. CHP ayrıca Anayasa Mahkemesi için yeni gerekçeler üzerinde de çalışma yürütüyor.

CHP MAHKEME ISRARINDAN VAZGEÇMİYOR

AK Parti’nin anayasa teklifindeki imzaları Anayasa Mahkemesi’ne götürme gerekçesi yapacağını açıklayan CHP, teklifin geri çekilmesi ve yeni teklif verilmesinden sonra da yeni gerekçeyi buldu. CHP, şimdi de anayasa gereği “Geri çekilen ve düşen teklif 1 yıl içinde verilemez” hükmüne dayanarak, mahkemeye gitme yönünde hazırlık yapıyor. AK Parti yönetimi ise diğer teklifin imzalar geri çekilerek düşürüldüğünü, bu nedenle yeni bir teklifin verilmesinde hiçbir sakınca olmadığını belirtiyor.

MHP TAM KADRO KOMİSYONDA OLACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlığında dün toplanan MHP grubunun basına kapalı bölümünde milletvekilleri fireye karşı sıkı markaja alındı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, anayasa süreci hakkında milletvekillerine bilgi verdi. MHP’nin fire vermeyeceğini, “fire verecek” söylentilerine karşı da tam kadro komisyon ve genel kurul çalışmalarına katılacağını anlatan Şandır, milletvekillerinin bu sürelerde Ankara dışına çıkmamalarını da istedi. CHP’nin henüz kendi arasında tartıştığı Genel Kurul’daki anayasa görüşmelerine katılmama eğilimine MHP’nin destek vermesi beklenmiyor.

Salona girmeyen ‘Evet’ de diyemez

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay başkanlığında Meclis’te hukukçu milletvekilleriyle yapılan toplantıda ise anayasa görüşmeleri boyunca partinin izleyeceği tavır konusu ele alındı. Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmelere tüm milletvekillerinin katılması kararı alınan CHP’de, ilk olarak anayasa değişiklik teklifinin partiye geç ulaştığı öne sürülerek, teklifin verilmesinin üzerinden 48 saat geçmeden komisyonda ele alınamayacağı, yani perşembe 14.00’de görüşülemeyeceği öne sürülecek. CHP’nin ikinci tartıştığı konu ise “Partiden fire oldu” denilmesinin önüne geçmek ve görüşmeleri kilitleyebilmek amacıyla Genel Kurul’daki anayasa görüşmelerine katılmamak. Henüz tartışma aşamasında olan bu konuda CHP’nin nasıl bir tavır takınacağı henüz netleşmedi.

Resimdeki AK Parti’li o gün İstanbul’daydı

CHP lideri Deniz Baykal, ‘’Van’da bana yönelik saldırı iktidar partisince hazırlanmıştır” diyerek grup konuşmasında çeşitli fotoğraflar gösterdi. Fotoğrafta görülen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gökhan İdiz’in Baykal’ın Van’da olduğu gün İstanbul’da olduğu ortaya çıktı.

İZİN KAYDI BİLE BULUNUYOR

Van’da AK Parti’nin yüzde 40, CHP’nin de yüzde 8 oy aldığını hatırlatan AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici, “O bizim rakibimiz değil ki niye protesto edelim. Ayrıca Gökhan İdiz o gün il dışındaydı. İzin dilekçesi de mevcut” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in de fotoğraftaki kişinin İl Başkan Yardımcısı Gökhan İdiz olduğunu öne sürmesine karşılık İdiz de o gün İstanbul’da olduğunu, Van’a gitmediğini söyledi.

EMNİYETTEN SUÇ DUYURUSU

Bu arada yumurtalı saldırının ardından Baykal’ın “Van Emniyeti bize tuzak kurdu” sözlerine emniyet müdürlüğünden yanıt geldi. Açıklamada, Baykal’ı protesto edenlerin kameraya kaydedildiğini bu kişiler hakkında şikayet olmamasına rağmen suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Çelik’ten Baykal’a 1 TL’lik tazminat

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Baykal’ın Van’da meydana gelen saldırılarla ilgili kendisini suçladığını belirtti. Baykal’ın iftira attığını ifade eden Çelik, bugün Baykal hakkında 1 TL’lik manevi tazminat davası açacağını kaydetti. Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan’a Trabzon’da taş atan kişinin dönemin Trabzon Belediyesi tarafından işe alındığını iddia etti.

star



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,433 µs