En Sıcak Konular

"ABD kağıttan kaplan"

0 0 0000 00:00 tsi
"Dünyadaki savunma harcamalarının yarısını yapan, en zengin, teknolojik gelişmelerin öncüsü sayılan ABD aslında kağıttan bir kaplan...." diyen Mahir Kaynak, Amerika'nın acizliklerini bakın nasıl sıralıyor...

İşte o tespitler....

"Dünyadaki savunma harcamalarının yarısını yapan, en zengin, teknolojik gelişmelerin öncüsü sayılan ABD aslında kağıttan bir kaplan...."

Irak gibi gelişmemiş, dünya sıralamasında her konuda gerilerde olan bir ülkede başarısızlığın eşiğinde. Üstelik bu ülkenin nüfusunun üçte ikisini oluşturan Şii ve Kürtler hiçbir direniş göstermezken sadece Sünnilerin yürüttüğü bir direniş karşısında çaresiz görünüyor.

Ayrıca bu direnişi sürdüren Sünnilerin bir örgütü ve lideri yok. Bir liderleri olsaydı ona şu soruyu sorabilirdik: ‘ABD’ni yeneceğiniz belli. Ama Şiileri ve Kürtleri de yenip Irak’ı yeniden inşa edebilecek misiniz? Onların nüfusları sizden fazla ve böyle bir çatışmada dış destekleri olacak. Bir mucizeye ihtiyacınız var. Bunu başarabilecek misiniz?’

ABD’nin yerinde başka birisi olsaydı her gün patlayan bombaların nasıl elde edildiğini, bunu taşıyan araçların kime ait olduğunu bulabilirdi. Irak’taki araçlar hiçbir kayda tabi olmadan trafiğe çıkıyorsa yapılacak bir şey yok ama eğer bir yerde bunların sahiplerinin kaydı varsa yüzlercesinden, hiç değilse birkaç tanesinin, sahipleri bulunabilirdi. Bunlar nazik bir biçimde sorgulanabilir ve ‘Sayın terörist, patlayıcıları nereden buldun, sizi yönlendiren birisi var mı? diye sorabilirdi ve çoğunun ‘Siz işgalcisiniz, size hiçbir şey söylemeyeceğim’ demesi karşısında ‘Güle güle sayın terörist’ deyip ve onları kıskançlıkla dolu bir hayranlıkla izleyip serbest bıraksa bile belki birisi önerilen para ödülünü kabul edip bir şeyler söyleyebilirdi. Ama araçlar patlıyor, sahipleri bilinmiyor, ne emir aldıkları yer ne de patlayıcıyı nereden bulduğu tespit edilemiyor.

Bir intihar komandosunun yakınlarıyla sohbet etseniz ve başsağlığı dileklerinizi iletirken neden bu yola girdiğini sorsanız ve ‘Böyle bir niyeti yoktu, geçenlerde bir yerde iş buldu, şoförlük yapıyordu, arabası birden bire patlamış’ dese şaşırır mısınız?

Aslında benim şaşırdığım başka şeyler de var. İşgal sürecinde elini tetiğe dokunduramayan kişilerin birden bire kahraman kesilip hayatını hiçe sayarak dövüşmesini anlayamıyorum ve savaş sırasında ABD’nin bu askerlere büyü yapmış olduğunu düşünüyorum. Tüm düşüncelerimin yanlışlığı yüzüme vuruluyor ve başarının akılla elde edileceği düşüncesinin bir safsata olduğunu, tarihi bireysel kahramanların yazdığını anlamaya başlıyorum. Kurtlar Vadisi’ni başucu kitabı yapmaya karar veriyorum.

Artık bir savaşı kimin kazanacağını önceden kestirebilirim. Gelir ve öğrenim düzeyi düşük, lidersiz ve örgütsüz, siyasi hedefleri belirsiz gruplar mutlaka kazanır. Eğer ABD yönetimi yazımı okursa artık bir yere asker yerine Kızılderililerden topladığı kişileri gönderir.

Dilimin ucuna gelen şeyi, yani direnişin ABD tarafından örgütlendiğini söylemeyeceğim. ABD Irak’ta bataklığa saplandı, hiçbir hedefine ulaşamadı, yakında buradan büyük bir eziklik içinde ayrılacaklar demenin zevkinden sizi mahrum etmek istemem. Başarmak için yüreğinizden başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok.
 
 

star



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs