GATA'ya teslim! | " /> GATA'ya teslim! | "/>

En Sıcak Konular

Kuban'ın bıraktıkları GATA'ya teslim!

6 Nisan 2010 09:03 tsi
Kuban'ın bıraktıkları GATA'ya teslim! 
Balyoz soruşturması kapsamında tahliye edildikten sonra haklarında yeniden tutuklama kararı verilen emekli ve muvazzaf 21 askerden sadece 3'ü dün adliyeye gelerek teslim oldu.

Serbest kaldıktan sonra GATA'ya yatan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın ardından dün de emekli Korgeneral Engin Alan ve Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan hastaneye yatışını yaptırdı. 52. Taktik Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Dalay'ın da GATA'da olduğu öne sürüldü. Emekli Tümgeneral İzzet Ocak, emekli Albay Kubilay Aktaş ve emekli Albay Suat Aytın Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Tutuklama kararı yüzlerine okunan Ocak, Aktaş ve Aytın, cezaevine gönderildi. Emekli Albay Ali Tarık A.'nın yurtdışına çıktığı iddia edildi.

'Balyoz' darbe planını hazırlamakla suçlanan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın ardından emekli Korgeneral Engin Alan da GATA'ya yattı. Alan'ın 'tansiyon' sorunu yaşadığı ileri sürüldü. 'Balyoz' soruşturması kapsamında haklarında yakalama emri çıkarılan 21 kişi arasında bulunan emekli Korgeneral Engin Alan'ın tahliye edilmesinin ardından tansiyonundaki düzensizlik nedeniyle Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'ne kaldırıldığı iddia edildi. Tansiyonu kontrol altına alınamayan Alan'ın halen hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Alan'ın ne zaman taburcu edileceği bilinmiyor. Daha önce Ergenekon sanıkları Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve Levent Ersöz de GATA'ya yatmıştı. Ersöz'ün tedavisi 6 ay sürmüştü. AK Parti'yi devirmeye yönelik olarak hazırlanan 'Balyoz' darbe planının mimarı olmakla suçlanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın GATA'daki tedavisi uzun zaman alacağa benziyor. Doğan, tahliyesinden bir gün sonra sabah saatlerinde GATA'ya yatırılmıştı.

ÇETİN DOĞAN, GATA'DA KALICI

Hakkında önceki gün yeniden 'yakalama' kararı çıkan Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin tedavisinin GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde sürdüğünü anlattı. Doğan'ın sabah saatlerinde EKG'sinin çekildiğini ve incelemelerin devam ettiğini söyledi. Şunları aktardı. "Rahatsızlığı ciddi. Doktorların verdikleri bilgilere göre cezaevine gitme değil, eve gitme olanağı bile bulunmuyor. Şu andaki asıl rahatsızlık sağ bacağındaki uyuşmanın bir bel fıtığı sonucu olduğu yönünde. Eğer ameliyat olmazsa sakatlık durumu olabilir. Doktorlar çok acil ameliyatını yapmak istiyorlar." Ülgen, yeniden yakalama kararının iptali için 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdiklerini söyledi. Ülgen, "Mahkemenin kararlarından rücu etmesini istiyoruz." dedi. Ülgen, "Hakkında yakalama kararı çıkarılan biri ve kendisi hastanede, bu durumda usul nedir?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Doktor raporları bunun sonucunu belirleyecektir. Eğer doktorlar bu rahatsızlığın cezaevi koşullarında da tedavi edilebileceği yönünde rapor verirse cezaevine gönderilecek. Yok cezaevi koşulları değil de hastane koşullarında tedavisi gerekli görülürse de burada tedavisine devam edilecek."

zaman



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs