En Sıcak Konular

Emekli tuğgeneral tutkun, İstanbul'a getiriliyor

5 Nisan 2010 21:54 tsi
Balyoz soruşturması kapsamında evinde arama yapıldıktan sonra gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, İstanbul emniyetine götürülmek üzere Çanakkale'den yola çıkarıldı.

Güzelyalı Beldesi'nde bulunan villasındaki evine gelen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, jandarma eşliğinde burada arama yaptı. Aramanın tamamlanmasının ardından evde bulunan bazı evraklarla birlikte emekli Tuğğeneral Tutkun da emniyete götürüldü.

Yaklaşık 5 saat burada kalan Tutkun, sivil bir araç ile İstanbul Emniyeti'ne götürülmek üzere Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nün arka kapsından çıkarıldı. Müvekkilinin, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıları tarafından Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen bir talimat gereği ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığını belirten Avukat Mehmet Altın, ''Ülkemizde bu tür operasyon olduğunu biliyoruz. Biz inanıyoruz ki kısa süre içinde bu hukuki süreç tamamlanacak ve hocamız evine dönecektir. Tabi bu sürecin yapılmasına ve uygulanmasında bir takım yollar var. Bunların ilki İstanbul'a gittiğinde özel yetkili cumhuriyet başsavcısı tarafından ifadesi alınması, bilgisine başvurulmasıdır. İnşallah özel yetkili cumhuriyet başsavcımız ifadesini aldıktan sonra kendisini evine gönderecektir. Biz komutanımıza güveniyoruz. Eğer tutuklama istemiyle bir üst mahkemeye sevk söz konusu olursa, özel yetkili ağır ceza mahkemesinin yargıçları tarafından bu konu değerlendirilecektir. Her şeyin başındayız ve çok bilgi sahibi değiliz dosya konusunda. Ama biz komutanımızı çok iyi tanıyoruz. Uzun yıllardır beraberiz ve Çanakkale'de yaşıyor. Kimliğini, kişiliğini çok iyi biliyoruz. O nedenle kısa bir süre sonra evine, Çanakkale'ye sevdiklerinin yanına döneceğine inanıyoruz.'' dedi.

Ev araması sırasında cd ve video kasetlerin alındığını, ciddi br delilin bulunmadığı düşencesinde olduğunu hatırtalan Altın, Tutkun'un sağlık durumunu sorması üzerine müvekkilinin gayet sağlıklı ve moralli olduğunu belirtti. (CİHAN)



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,473 µs