En Sıcak Konular

Sınırda askeri hareketlilik arttı

5 Nisan 2010 17:24 tsi
Sınırda askeri hareketlilik arttı ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bahar aylarında başlayan operasyonlar sürürken, bugün Cizre'de tanklar tatbikat yaptı.

ahar aylarının gelmesiyle birlikte Irak sınır kesimi ve iç kesimlerde askeri yığınak yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin yaklaşık 15 gün önce başlattığı operasyonların kapsamı giderek genişliyor.

Şırnak yakınlarında bulunan Cudi, Küpeli Dağları'nda başlatılan operasyonlar, bugün Siirt'in Şirvan İlçesi'nin bulunduğu kırsal kesimi içine alacak şekilde geniş kapsamda yürütülmeye başlandı. Bu sabahtan itibaren Şirvan İlçesi kırsalına havadan ve karadan askeri techizat sevkiyatı yapılmaya başlandı. Kuzey Irak'ın sınır kesimine paralel olarak iç kesimlerde güvenlik hatı oluşturan güvenlik güçlerine bölgeyi iyi bilen köy korucuları da eşlik etmeye başladı. Kuzey Irak'tan Türkiye’ye giriş yapan teröristelerin genelde geçiş yolu kullandığı derin vadi ve kanyonlar kontrol altına alındı. Bölgede hakim noktalara seyyar karargahlar kuruldu. Burada bulunan üst düzey rütbeli subaylar operasyonları yönlendiriyor. Ayrıca bu karargahlara bağlı, gece- gündüz her türlü iklim şartlarında hareket kabiliyetine sahip özel eğitimli birlikler sürekli devriye yapıyor. Gündüz sahra dürbünleri, geceleri insan ısısına duyarlı termal kameralarla bölge didik didik kontrol ediliyor. Batman'dan kalkan insansız hava araçları Heron'lar da bölgedeki hareketliliği anında tespit ediyor.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde zırlı birlikler, 5 aylık aradan sonra yeniden araziye çıktı. Cizre Tank Taburu’na bağlı tanklar, sabah saatlerinden itibaren eğitim sürüşleri yaptı. Sisırk Mevkii'nde yapılan tatbikat sırasında, birliklere yeni katılan askerlerin arazi şartlarına uyumu sağlandı.

Hürriyet



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,577 µs