En Sıcak Konular

CHP'li başkana büyük tepki

5 Nisan 2010 17:23 tsi
CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ile esnaflar arasında yaşanan silahlı kavganın yankıları devam ediyor.

CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu, bu durumun yeni olmadığını, seçim döneminden bu yana süregeldiğini belirterek, "Geçen gün yaşanan olay, bizim belediye başkanına karşı yapılmış talihsiz bir durumdur. Yasal bir görevi yerine getirmeye çalışan belediye başkanımıza karşı, yasa dışı yollarla büyük bir saldırı yapılmıştır. En üzücü tarafı ise emniyet müdürü ve kaymakamın ortalarda olmamasıdır." dedi.

Uslu, "O anda yaşanan bir saldırıda, karşı tarafta sopalarla bekleyen kişilere karşı belediye başkanımız, olayın orta yerinde kendini korumak durumunda kalmıştır." diye konuştu.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nihat Öztürk ise turizmde marka olan bir şehrin silahlarla anılmasının Marmaris'e fayda getirmeyeceğini vurgulayarak, "İlçemizin menfaati için kavgalardan, taşkınlıklardan uzak durulması gerekiyor. Marmaris'in silahlarla değil, turizmle anılmasını istiyoruz. Bu tür davranışların hiçbir şekilde bize hayrı dokunmaz." şeklinde konuştu.

DP İl Başkanı Erol Kapiz da yaz sezonu hazırlıklarının yapıldığı bir dönemde belediye başkanının iş yerlerini kontrol etmesinin normal olduğunu söyledi.

Kapiz, söz konusu saldırının Marmaris Belediyesi'nin başına gelebilecek rutin olaylardan biri olduğunu ve tasvip edilmeyeceğini kaydetti.
Silahların Marmaris turizmini yönde etkileyeceğine işaret eden Kapiz, bir belediye başkanının ne pahasına olursa olsun silah çekmesinin doğru bir davranış olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bu makam ve mevkiler kavga yeri değildir. Bu konuların, hukuk çerçevesinde çözülmesi gerekiyor. Buradan Belediye Başkanı Ali Acar'ı sakin olmaya davet ediyoruz. Özellikle turizm sezonu öncesi esnafın siftah bile etmedi dönemde, onlara hoşgörülü ve şefkatli elin uzatılmalıdır."
MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz ise olaya vâkıf olmadığını belirterek açıklama yapmadı.

OLAY

Belediye Başkanı Ali Acar, Barlar Sokağı'nda denetleme yaptığı sırada arbede çıktı. Bazı işletme sahipleriyle Acar ve belediye ekibi arasında sözlü sataşma yaşandı. Daha sonra sokağa taşan olayda taraflar birbirine girdi. Korumalar esnaflara saldırmak isteyince Başkan Acar ve birkaç kişi daha araya girerek olayı yatıştırmaya çalıştı. Daha sonra Acar ve beraberindekilerle 30 kadar bar çalışanı, karakola giderek birbirlerinden davacı oldu. İşletmeciler, Acar ve iki korumasının kendilerine silah çekip darp ettiğini öne sürerken Başkan Acar ise, "Denetleme sırasında bize hakaret ettiler, küfrettiler." dedi.

Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülere ise Başkan Ali Acar'ın, Areena Disko'nun sahibi ve çalışanlarına silah çekmesi takıldı. Cebinden 6,35'lik tabancasını çıkaran Acar, mermiyi namluya verdiği sırada bir belediye görevlisi, iki elinden tutarak geri çekiyor.

CİHAN



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs