En Sıcak Konular

Aktütün şehidinin ailesine madalya

5 Nisan 2010 13:39 tsi
Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na 9 Mayıs 2008'de düzenlenen baskında şehit olan Jandarma Er Serhat Genç'in ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi.

Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından Antalya Müzesi'nde gerçekleştirilen törende duygu dolu anlar yaşanırken, gaziler ve şehit yakınları gözyaşlarına engel olamadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ödül töreninde konuşan Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, "Şehitler ve gaziler bizim başımızın üstündedir. Şehit ailelerini hep beraber sahiplenmek gerekir. Onlar birer emanet. Bugün vatanı için canını veren şehitlerin ve ailelerinin gurur günü. Şehitlik ve gazilik Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamdır. Zaten bunun bilinci içinde olunmasa bu acıya kimse dayanamaz. Ama ne mutlu ki sizler bu bilinç ve şuur içerisindesiniz. Ve onun için acılarınızı içerinize gömüyor ve buna dayanabiliyorsunuz." ifadesini kullandı.

Şehit ailesinin bugün gururu ve hüznü aynı anda yaşadığını belirten Kaymakam Kocabaş, şehit ailelerinin en acı gününde bile 'vatan sağ olsun' diyerek bu ülke için en büyük fedakârlığı yaptığını söyledi.

Kocabaş, "Vatan sağ olsun sözünü söyleyebilmek kolay değil ama sizler bunu gözünüzü kırpmadan ilk defa acı haberler alınca da söylüyorsunuz. O yüzden sizlere bizim şükran duygularımız gerçekten sonsuz. Zaman geldi gözyaşlarınızı içinize attınız, sabrınızla metanetinizle örnek oldunuz. Başı dik bir şekilde durmasını bildiniz. Bu asil davranışınızla milletimizin büyüklüğünü değerini sağlamlığını daima gösterdiniz ve kimseye fırsat vermediniz. Millet olarak sizlerle aynı duyguyu yaşıyor üzüntünüzü paylaşıp ortak oluyoruz." şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLETİ ŞEHİTLERİNİN VE GAZİLERİNİN DEĞERİNİ BİLİR"

Türk milletinin şehitlerinin ve gazilerinin değerini asla unutmayacağını vurgulayan Kocabaş, 'ateş düştüğü yeri yakar' anlayışının Türkiye için geçerli olmadığına işaret etti.

Şehit Jandarma Er Serhat Genç'in ailesine seslenen Kocabaş, verecekleri madalyanın sembolik olduğunu ancak madalyanın devletin ve Türk milletinin şehit ailelerine sahiplenme duygusu olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörü bitirene karar kararlılık içinde olacağının altını çizen Kocabaş, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu konuda devletimize güveniniz. Kesinlikle bu güveniniz sarsılmasın. Devletin terörü yok etme iradesinde hiçbir tereddüt söz konusu değildir. İnanıyoruz ki gün gelecek Türkiye bu beladan kurtulacak, Türkiye'nin geleceği çok daha parlak olacaktır."

ŞEHİDE GÖZYAŞI

Aktütün baskınında 9 Mayıs 2008'de 6 şehitten biri olan Antalyalı Jandarma Er Serhat Genç'in özgeçmişinin okunması, askerde çekildiği resimlerin slayt olarak gösterilmesi ve ailesine yazdığı mektubun okunması sırasında törene katılan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları, gaziler ve şehit yakınları göz yaşlarını tutamadı.

Şehidin annesi Gönül Genç'i şehidin kardeşi Serhan Genç teselli etmeye çalıştı.

Kaymakam Fatih Kocabaş ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de uzun süre göz yaşlarına hakim olamadı.

cihan



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,693 µs