En Sıcak Konular

Sınav öncesinde deneme çözmek başarıyı artırıyor

5 Nisan 2010 13:29 tsi
Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavına az bir süre kaldığını hatırlatan eğitimciler, öğrencilerin bol bol deneme testleri çözmesini tavsiye ediyor.

Bugüne kadar öğrenilenlerin pekiştirilmesi adına deneme sınavlarının önemine dikkat çeken uzmanlar, 11 Nisan 2010'daki YGS sınavında soruların genellikle 9. sınıf derslerindeki konuları içerdiğini söylüyor. 
 
Özel Kılıçaslan Liseleri Psikolojik Danışman Recep Erdoğan, sınava hazırlanmak ve hangi sınava hazırlandığını bilmenin önemli olduğunu söylüyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'ün 2009'da yaptığı değişiklikle sınav sisteminin yeniden şekillendiğini hatırlatan Recep Erdoğan, eskiden tek sınav olan ÖSS'nin artık adını da değiştirerek çoklu sınava dönüştüğüne dikkat çekti. Öğrenciler bir sınav yerine kendi alanlarıyla ilgili en az 3 isterlerse 6 farklı sınava girebileceğini kaydeden Erdoğan, YGS hakkında şu bilgilere yer verdi: "Bu bölümdeki sorular bilgi ağırlıklı değil, okuduğunu anlayabilen, yorum yapabilen, sentez yapabilen öğrencilerin daha çok başarılı olabileceği şekilde hazırlanacaktır. Burada hemen şunu da ifade etmek istiyorum. 9, 10 ve 11. sınıflarda düzenli kitap okuyan öğrenciler hep bir iki adım daha önde olacaktır."

Sınav öncesinde öğrencilerin hayatını disiplin altına almasıı tavsiyesinde bulunan uzmanlara göre; öğrenciler yatma, kalkma, yemek yeme ve dinlenme zamanlarını belirlemeli. Öğrenciler, sınava kadar sadece YGS ağırlıklı çalışıp LYS'ye dershanede ya da okulda anlatıldığı kadarıyla sadece tekrar etmeli. Sınav test tekniğine dayalı bir sınav olduğu için öğrencilerin başarısızlığı bilgi eksikliğinden değil de soru çözme eksikliğinden kaynaklanabilir. Bu sebeple öğrenciler bol bol test sınavı çözmeli.

cihan

 

 



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,984 µs