En Sıcak Konular

Siyasilerin korumaları neden değiştirilemiyor?

5 Nisan 2010 10:27 tsi
Siyasilerin korumaları neden değiştirilemiyor?
Emniyet, görev yerleri değiştirilmeyen 2 bine yakın koruma polisini değiştirmek için çalışma başlattı. İşte Emniyet'in karşı karşıya bulunduğu sorun:

Emniyet Genel Müdürlüğü, eski bakan, milletvekili, bürokrat ve can güvenliği tehlikede olan vatandaşlara yıllar önce tahsis edilen ve o tarihten bu yana görev yerleri değiştirilmeyen 2 bine yakın koruma polisini değiştirmek için çalışma başlattı. Ancak bu girişim hiç de sürpriz olmayan dirençle karşılaştı. Yıllardır aynı polisler tarafından korunan eski siyasiler ve bürokratlar, hatırlı dostları devreye sokup “torpil” istedi ve “artık aileden sayılan” korumalarının değiştirilmemesi için baskı yapmaya başladı.

KORUMA ÇARŞI PAZAR İŞİNDE

Bu durum Emniyet Genel Müdürlüğü’nü zora soktu. Koruma olarak görevlendirildikleri tarihlerde 20’li yaşlarda olan polislerin, aradan geçen sürede yaşlanmaları ve koruma görevi için gerekli olan fiziki şartları yitirmeleri ciddi bir sorun. Emniyet, korumaların artık ya kahvede zaman geçirdiğini ya da çarşı pazar işlerine koşturulduğunu düşünüyor.

GÖBEK BAĞLAMIŞ, ATIL KORUMA

Hatırlı kişilerin devreye girmesi ve baskılar üzerine eli kolu bağlanan Emniyet, yaklaşık 2 bin koruma polisinin değiştirilmesi projesi için çözüm arıyor. Gelişmeleri Akşam’a değerlendiren üst düzey bir emniyet yetkilisi, kurumun karşı karşıya kaldığı çaresizliğe şöyle dikkati çekti; “Yaşlanmış, şark görevini yapmamış, kahve köşelerinde göbek bağlamış atıl korumaları yenileriyle değiştirmemiz gerek. Kurum disiplini ve personel eşitsizliğini giderebilmek için değişiklik mutlaka yapılmalı. Ama hangi korumayı geri çekmeye kalkışsak devreye hemen bir devlet büyüğü giriyor...”

Polis bu yıl İstiklal’i seçti

TÜRK Polis Teşkilatı’nın 165’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tünel’den Taksim Meydanı’na kadar “ Polis Halk Yürüyüşü” yapıldı. Şarkıcı Ceza’nın polis haftası nedeniyle yazdığı “Suç değil sevgi işleyin” şarkısının slogan yapıldığı yürüyüşe, polisler ve ailelerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Yürüyüşte, polis okulu öğrencileri bir kilometre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdı. Geçtiğimiz yıllarda Mecidiyeköy - Taksim arasında yapılan ancak kapatılan yollar nedeniyle trafik çilesine dönüşen Polis Halk Yürüyüşü için bu yıl pekçok eyleme sahne olan İstiklal Caddesi tercih edildi.

Yürüyüşe, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Jandarma Alay Komutanı Hamza Celepoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.

Halkın huzuru için tüm güçleriyle mücadele ettiklerini belirten Hüseyin Çapkın, önümüzdeki günlerde MOBESE sisteminin geliştirilmesi için 10 milyon liralık ek kaynak ayrıldığını belirtti. Bir MOBESE kamerasının yaklaşık 50 polis demek olduğuna işaret eden Çapkın, bu kameraların polisin duyan kulağı, gören gözü olduğunu söyledi.

Akşam




Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs