En Sıcak Konular

Cübbeyi çıkarırlar ama sen giyemezsin...

4 Nisan 2010 18:07 tsi
Cübbeyi çıkarırlar ama sen giyemezsin... CHP Genel Başkanı Baykal, hakimlerin istediği zaman cübbesini çıkartıp siyasete girebileceğini ama Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlık gömleğini çıkartıp, hakim cübbesi giyemeyeceğini söyledi. Baykal bugün de sert eleştirilerde bulundu...

Partisinin il kongresine katılmak üzere Samsun'a gelen Baykal, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a yüklendi. Atakum Kültür ve Eğlence Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye katılan Baykal, "Bartın'daki manzaradan sonra Samsun'da da aynı coşkuyu görmekten gurur duydum. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Türkiye'nin bugün geldiği nokta iyi bir nokta değil. 8 yıllık bir tek parti iktidarından sonra bugün gelinen noktaya bakınız. Ortaya çıkan tablo sevinç verici, güven veren, 'bugün böyle yarın daha da ileriye gidiyoruz' dedirten bir tablo değildir. Bu gidişin sonu ne olacak? diyen sağdulu vatandaş kaygı ve üzünütü içindedir. Vatandaşın güvendiği dağlara kar yağdı. Türkiye, menteşeleri sökülmeye çalışılmış bir hale döndü. Millette hakim olan kaygı, şüphe ve korku var. Bunun ekonomide olduğu gibi siyasette de nedenleri var." dedi.

Türkiye'de izlenen politikanın ülkeyi sıkıntılı bir noktaya getirdiğini hatırlatan Baykal, Türkiye'nin bu sıkıntıdan kurtulması gerektiğini, gelecek seçimin bir fırsat olduğunu ve bütün işaretlerin büyük değişimin habercisi olduğunu savundu.

Hükümetin, Anayasa paketini de eleştiren CHP lideri Baykal, AK Parti için sadece 3 maddenin önemli olduğunu, gerisinin ise bu 3 maddeye gizlemek için konulduğunu iddia etti. Baykal, şöyle konuştu: "Sabah akşam milletten çok anayasa derdine düştü. Milletin böyle bir talebi oldu mu? Hayır. Kimin ihtiyacı var AK Parti'nin. Anayasa değişikliği onların hastalığının ilacı, onların sıkıntısına melhem olacak. Nedir o? Diyor ki bize mahkeme gözüktü, aman mahkemeyi beni anlayışla karşılayacak bir kadroya kavuşturalım."

'İktidarın arkasında durduğu 3 madde' var diyen Baykal, "Bu 3 madde onlar için çok önemli. Diğerleri de bu 3 maddeyi kamufle etmek, farklı bir izlenim bırakmak için kullandığı sostur. Nedir onlar? Anayasa Mahkemesi'nin hakimlerini biz tayin edelim, HSYK'nın hakimlerini biz tayin edelim. HSYK'nın işi ne? Mahkeme kurmak. Hangi mahkemeye kim tayin olacak? Hakimler nerede görev yapacak? Hakimleri tanzim eden kuruluş ve üçüncüsü de siyasi parti kapatma konusu. Bu 3'ü bunları ilgilendiriyor. Gerisi aldatmacadan ibaret." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, hakimlerin siyasete soyunduğu yönündeki açıklamasına da değinen Baykal, "Sayın Erdoğan, yargı kuruluşlarının başındakiler cübbelerini çıkarsınlar, siyasete öyle girsinler' diyor. Ben de diyorum ki eğer gerekirse hakim istediği zama siyasete girer, dokonulmazlık gömleğini giyer. O hakimler istedikleri zaman siyasete girer ama sen dokunulmazlık gömleğini çıkarıp, o hakimin cüppesini giyemezsin. Başbakan bunu bilmelidir." açıklamasında bulundu.

Ayrıca, Baykal, Anayasa Paketini tartışmak üzere Başbakan Erdoğan'ı canlı yayında tartışmaya davet etti.

cha



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,692 µs