En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Referendumda evet oyu veririz

4 Nisan 2010 18:06 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişiklik paketinin referanduma götürülmesi durumunda 'evet' oyu vereceklerini söyledi.

Partisinin Ankara İl Başkanlığı Kongresi'ne katılan Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa Değişikliği paketini yetersiz ancak olumlu bir adım olarak nitelendiren Kurtulmuş, "Konu, parlamentoda halledilmez referanduma gelirse, eksiklikler görmemize rağmen değişikliğe vereceğimiz evet oyudur." dedi.

Kurtulmuş, referandumun maddeler ya da gruplara halinde oylanması gerektiğini vurguladı.

Anayasa Değişikliği konusunda bir bardak suda fırtına koparıldığını söyleyen Kurtulmuş, "Ancak, biz yol gösterici bir muhalefet ortay koyduk. Bizim siyasetimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir." şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir kesimin anayasa değişikliklerinin asker namlusu ya da AB'nin isteği ile yapılabileceği görüşünü savunduğu ifade eden Kurtulmuş, "Bazı elitler, milletin bu ülkede kiracı olduğu söylüyor. Bu millet bu toprakların kiracısı değil ev sahibidir." diye konuştu.

İktidar ve muhalefet partilerinin kamplaşmalar ile birbirinin değirmenine su taşıdığını vurgulayan Kurtulmuş, "Kendisini bu kamplaşmalarda gören hiç kimse, Saadet Partisi'ne rol biçmeye kalkmasın." ifadesini kullandı.

SP'nin Türkiye siyasetini belirleyerek, gündemi etkilediğini dile getiren Kurtulmuş, "Yaptığımız faaliyetler Türkiye'nin politikalarını etkiledi. Eğer, Çağlayan mitingi olmasaydı, Saadet Partisi olmasaydı Başbakan, Davos'ta 'one minute' diyemezdi." açıklamasını yaptı.

Ekonomide çizilen 'pembe tablo'nun gerçeği yansıtmadığına işaret eden Kurtulmuş, "72 milyon çalışıyor, 16 bin aile kazanıyor. 16 bin aile, Türkiye ekonomisinin 56 milyar lirasını cebine atıyor." dedi.

Öte yandan, kongrede partiye katılan 520 kişiyi temsilen 12 kişi sahneye davet edildi.

Numan Kurtulmuş ve eski Genel Başkan Recai Kutan, aralarında Devlet eski Bakanı Refahattin Şahin, eski Anap Genel Başkan Yardımcısı 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili Abdulbaki Erdoğmuş ve eski Anap MKYK Üyesi Sabri Hasemoğlu'nun da bulunduğu isimlere rozetlerini taktı.

Refahattin Şahin, "Bir ve beraber olmazsak, milli ve manevi değerleri ülke menfaatlerinin her şeyin üstünde tutmaksak, 'Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceksek' orda bir işaret vardır." diye konuştu.

Numan Kurtulmuş'un Türk siyasetinin dürüst isimlerinden olduğu dile getiren Şahin, "Onun partisinde saadete ulaşacağımızı düşünerek, onun yanında bir nefer gibi çalışmaya geldik." dedi.

cha



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,566 µs