En Sıcak Konular

Yunan halkının yüzde kaçı karamsar?

4 Nisan 2010 18:05 tsi
Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu araştırmasında Yunan halkı, ülkede işlerin hiç iyi gitmediği gerekçesiyle çok karamsar olduğunu söyledi.

Real News gazetesinin MRB araştırma şirketine yaptırdığı ankete göre, "Yunanistan'da işler nasıl gidiyor" sorusuna halkın yüzde 72,2'si "berbat" cevabını verdi. Ankete katılanların sadece yüzde 8,7'si ise "iyi-çok iyi" şeklinde görüş bildirdi.

Hükümetin aldığı kemer sırma önlemlerini ise katılımcıların yüzde 75,2'si toplumsal anlamda adaletsiz bulurken, yüzde 47,7'si ise krizin üstesinden gelinebilmesi için daha da fedakarlık gerektiren tedbirler alınması durumunda kabul edebileceğini ifade ediyor. Yüzde 43,9'luk bir kesim ise ek ekonomik tedbiri kabul etmeyeceğini söylüyor.

Halkın yüzde 72,2'si ise Yunanistan'da hiçbir parti tarafından temsil edilmeyen bir kesimin olduğunu belirtiyor. Yüzde 62'si bu güçlerden oluşturulacak bir siyasi hareketin gerekliliğine inanıyor.

Bu arada ekonomik krizden çıkış için uygulamaya konan acı reçete, iki büyük partiye oy kaybettiriyor. İktidardaki PASOK ile ana muhalefet Yeni Demokrasi arasındaki oy farkı, geçen seçimlerdeki gibi 10,7 puan oldu. Ancak her iki partinin de oy oranlarından önemli kayıplar verdiği anlaşıldı. Ankete göre PASOK, 2009 genel seçimlerinde aldığı oy oranının (yüzde 44) çok altında olan yüzde 31, 9 oy toplarken, Yeni Demokrasi de 2009 seçimlerinde aldığı oyun (33,5) çok altında olan yüzde 21,2 oy toplayabilir.

Bir başka araştırma şirketi RASS'ın anketine göre ise halkın yüzde 66,8'i Avrupa Zirvesi'nden çıkan Yunanistan'a destek kararını yetersiz buluyor. Yüzde 68,4'ü ise IMF'nin bu konuya bulaştırılmasından rahatsız olduğunu ifade ediyor.

Bugün Yunan halkının Paskalya Yortusu'nu kutlayan Başbakan Yorgo Papandreu, ekonomik krizin üstesinden geleceklerini söyledi. "İsa'nın dirilişi, umut, mutluluk gücü ve baharın başlamasıyla ilişkilendiriliyor" diyen Papandreu, "Ekonomik zorlukların üstesinden geleceğimizi biliyorum. Üretken bir Yunanistan inşa etmek için birlikte başaracağız." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs