En Sıcak Konular

Alparslan Türkeş anıldı

4 Nisan 2010 17:01 tsi
Eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ölümünün 13. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yanı sıra, Alparslan Türkeş'in oğlu ve Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, parti yöneticileri, partililer, STK ve Türk federasyonlarını temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören başlamadan önce Kuranı Kerim okundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş'in mezarına kırmızı beyaz karanfiller bıraktı. Kabirdeki çiçeklere su verdi ve dua etti. Bahçeli, kabire Türkeş'in doğum yeri olan Kayseri'nin Pınarbaşı, Köşkerli köyünden getirilen toprağı da serpti.

Daha sonra konuşma yapan Bahçeli, Türkeş'in büyük bir devlet adamı olduğunu ve ölümünün ardından onun eserlerinin anlamı ve önemini daha iyi idrak ettikleri ifade etti.

Türkeş'in şahsiyetinin gerçek değerinin, maddi varlığından ayrılmasına rağmen hatırlanması ve emanetinin eller üzerinde taşınması ile ortaya çıktığını belirten Bahçeli, 13 yılda ona olan sevginin artarak devam ettiğini söyledi.

Bahçeli, Türkiye'nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel bir buhran ve bunalım hali yaşadığını öne sürerek, konuşmasına şöyle devam etti:
'Bunlardan daha vahimi ise Türk milleti, bin yıllık kardeşliğini sorgulama ve sadakatini sınanma noktasına kadar sıkıştırılmış ve gerilmiştir. Merhum Türkeş Beyin, sevdalısı olduğu büyük Türk milleti üzerinde tehditlerin arttığı bugünlerde milli kimlik, milli varlık ve milli bekanın devamı için ittifak etmiş vatan evlatlarının dayanışmasına ve güç birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.
Gerek ülkemizin içinde olduğu şartlar, gerekse kültürel gelişmelerin çevremize yansımaları bu kutlu davanın yılmaz savunucuları olan sizleri büyük bir siyasi mücadele ortamına çekmiştir. Bugün milliyetçi hareket, bu tehlikeler karşısında yeni bir sabır ve demokrasi sınavı vermekte, milletimizin yükselmesi yolunda yegane umut olmayı sürdürmektedir. Bu gerçekler, milliyetçi harekete ve ülkücü gençliğe daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. Fitne ve fesata meydan vermeden, birlik ve beraberlik içinde üç hilali hak ettiği yerde dalgalandırmak, Türkiye sevdalılarını hak ettiği iktidara taşımak, Başbuğ'un emanetine sahip çıkmanın da asgari şartıdır.'

MHP'nin var olduğu sürece Türk milletinin umutsuzluğa kapılmayacağını da belirten Bahçeli, 'Bu yolu birlikte kat edecek, ülkemizi güzel yarınlara taşıyacağız' diye konuştu.

Bahçeli'nin anıt mezardan ayrılmasının ardından törene katılanlar da Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret ederek dua etti.

aa



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,291 µs