En Sıcak Konular

AKP-CHP: 'İmza' krizi devam ediyor

4 Nisan 2010 16:16 tsi
CHP'nin, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Başkanlığı'na 'değişik imza listeleriyle sunulduğu' iddiası, bu hafta da Meclis'de tartışma konusu olacak. CHP iddiasında ısrar ederken, AKP de Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü'nde değişiklik teklifini ince

AKP'nin sunduğu 29 maddelik Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda bu hafta görüşülmeye başlanacak. AKP, CHP'nin "imza listesi" ile ilgili iddiasını komisyon gündemine taşımadan çözmek istiyor.

CHP, AKP'nin Anayasa değişikliği teklifinde AKP'li milletvekillerine ait depo imza listelerinin sunulduğunu ve bunun da İçtüzüğe aykırı olduğunu savunurken, AKP yöneticileri ise, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, Anayasa değişikliği teklifinde imzası olmasının İçtüzüğe aykırı olmadığını ayrıca, Meclis Başkanlığı'na sunulan listede Şahin'in imzasının bulunmadığını savundu.

AKP, imza tartışması kapsamında Meclis Başkanlığı'na sunulmayan listesinin CHP'nin eline nerden ve nasıl geçtiğini araştırmaya başladı.

AKP, bu tür yasa tekliflerinin komisyonlara havale edilmeden önce TBMM Kanunlar ve Kararlar müdürlüğü'nde uzmanlar tarafından incelendiğini, hata varsa görevlilerin bu hatayı ilgili yere neden bildirmediğini ve neden titizlikle incelenmediğini araştırıyor.

CHP'nin iddialarının Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'ne aykırı olmadığının savunan AKP yönetimi, Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü'nün bu işte ihmali olduğu görüşünde. AKP'liler, teklifi inceleyen uzmanların, söz konusu listeyi incelemeden komisyona havale ettiğini ya da imza listesini CHP'ye sızdırdığını düşünüyor. Bu durumun ortaya çıkarılması için teklifi inceleyen uzmanların bilgisine başvurulduğu da öğrenildi.

haberler.com



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,343 µs