En Sıcak Konular

ETÖ'nün hastane müdavimleri

4 Nisan 2010 12:55 tsi
ETÖ'nün hastane müdavimleri Ergenekon davasının tutuklu sanıklarının hastane serüvenleri sürekli gündemde. Zira cezaevine gönderildiği günden bu yana hastaneden çıkmayan isimler var.

Bunlardan biri Mehmet Haberal. Levent Ersöz ise bir yılı aşkın süredir hastanelerde yatıyor. Şener Eruygur ve Hurşit Tolon da bir şekilde GATA'ya gitti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın Ergenekon tutuklularına ilişkin soru önergesini cevapladı. Ergin, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde barındırılan tüm tutuklu ve hükümlülerin sağlık sorunları nedeniyle başvurularında da kurum tabibi tarafından ilk muayenelerinin yapıldığını, gerek görülmesi halinde hastanelere sevk edildiğini kaydetti.

Ergin, 'Silivri Devlet Hastanesi'nde yapılan muayene ve tetkik sonuçlarına göre düzenlenen rapor veya sevklere istinaden daha donanımlı hastanelere sevklerinin yapıldığını anlattı. Bunun dışında doğrudan İstanbul içi veya başka hastanelere sevk işlemlerinin yapılmadığını, bu konuda kurum idaresinin bir yetkisinin bulunmadığını' ifade ederken tutuklu ve hükümlülerin hastanelere sevk işlemlerinin de Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı'nca yapıldığını söyledi. Ergin, Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde bulunan tutuklular arasında bugüne kadar sağlık sorunları yaşayan ve hastanelere sevk edilen isimlere ilişkin de bilgi verdi. Ergin'in verdiği bilgilere göre Ergenekon tutuklularından tedavi gören isimlerden bazıları şöyle:

ERSÖZ İÇİN DEMİR PARMAKLIKLAR YAPILDI

Levent Ersöz: 10 Şubat 2009 tarihinden itibaren çeşitli tarihlerde Silivri Devlet Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, GATA ve İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yatılı olarak tedavi gördü. 25 Ağustos 2009 tarihinden itibaren de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ilgili birimlerinde tedavisine devam edildi. Hastanede mahkûm koğuşunun bulunmadığının bildirilmesi üzerine Ersöz için tedavi gördüğü servisin üçüncü katında korunaklı bir odaya demir parmaklık yapıldı. Ersöz son olarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Mehmet Haberal: 17 Nisan 2009 tarihinde rahatsızlanması sonucu kurum tabipliğince muayenesi yapıldı ve acil olarak Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne sevki yapıldı ve tedavisine yatılı olarak devam edildi.

Arif Doğan: Kartal Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördü. Silivri Devlet Hastanesi'nin 5 Mart 2009 tarihli sağlık kurulu raporuyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yatılı tedavisine devam edilirken İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin 21 Mayıs 2009 tarihli yazısıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi ve 16 Temmuz 2009 tarihinde tahliye edildi.

Hasan Atilla Uğur: 20 Şubat 2009 tarihinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 26 Şubat 2009 tarihinde Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde yatarak tedavi gördü. 5 Mart 2009 tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne ardından da GATA Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 28 Temmuz 2009 tarihinde taburcu olarak yeniden Silivri Cezaevi'ne döndü.

Hurşit Tolon: İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mah-kemesi'nin kararıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Adli Tıp Kurumu'nca Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Tolon, üç ay yatarak tedavi gördü. Daha sonra GATA Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi ve tedavisi sırasında 6 Şubat 2009 tarihinde tahliye oldu.

Veli Küçük: 19 Şubat 2009 tarihinde Silivri Devlet Hastanesi'ne gastrointestinal sistem (GİS) kanaması şikâyetiyle gönderildi. Daha sonra Bakırköy Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Küçük, tedavi sonrasında 4 Mart 2009 tarihinde taburcu edildi ve yeniden Silivri Cezaevi'ne döndü. Aynı rahatsızlığın takibiyle ilgili 29 Temmuz 2009 tarihinde Bakırköy Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve tedavisi sonrasında 31 Temmuz 2009 tarihinde taburcu edilerek yeniden cezaevine gönderildi.

Alparslan Arslan: 25 Ağustos 2009 tarihinde Silivri Devlet Hastanesi psikiyatri servisine sevk edildi. Burada düzenlenen sağlık kurulu raporuyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Simülasyon (temaruz) tanısı konularak tedavi önerildi ve taburcu edildi.

Fatih Hilmioğlu: 3 Haziran 2009'dan itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gördü. 22 Haziran 2009 tarihinden itibaren de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yatarak tedavi görüyor.

zaman

 

 




Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs