Özbek isyanı | " /> Özbek isyanı | "/>

En Sıcak Konular

Avukatların Özbek isyanı

4 Nisan 2010 11:14 tsi
Avukatların Özbek isyanı  

İstanbul Barosu tarafından ‘Mahmut Esat Bozkurt Ödülü’ verilen HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, ödül töreninde baro üyesi avukatlar tarafından protestoya uğradı.

İstanbul Barosu, HSYK Başkanvekili’ne ‘Mahmut Esat Bozkurt Ödülü’ verdi. Avukatlar Özbek’i ve baro yönetimini yuhaladı. Avukatlar, ‘Hakim sendromuna son’ pankartı açtı.

İstanbul Barosu tarafından ‘Mahmut Esat Bozkurt Ödülü’ verilen HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, ödül töreninde baro üyesi avukatlar tarafından protestoya uğradı. Baronun hem Özbek’e ödül vermesine hem de ödülün ismine tepki gösteren avukatlar, ödülün İstanbul Barosu’nun Stockholm Sendromu’na düştüğünün göstergesi olduğunu açıkladı. Dün sabah İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın ve baro üyesi avukatlar katıldı.

ÖZBEK’İ BARO BAŞKANI SAVUNDU

Baro Başkanı Aydın’ın ödülü vermek için kürsüye Özbek’i davet etmesinden sonra salondaki bir grup avukat, “Önce avukata saygı”, “Baro kimin?”, “Hakim sendromuna son”, “Silivri’den önce biz” yazılı döviz açtı, ardından Özbek’i yuhaladı. Protesto karşısında Özbek sessizliğini korurken, Başkan Aydın avukatlara tepki gösterdi. Baro yöneticisi bir grup avukat ile protesto gösterisinde bulunan avukatlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Özbek, “Siyasiler tarafından sözümün kesilmesine alışığım ama aynı görevi yaptığım arkadaşlarımın sözümü kesmesine çok üzüldüm” dedi.

BARO STOCKHOLM SENDROMU’NA TUTULDU

Salon dışında protestosuna devam eden avukatlar adına konuşan avukat Şule Recepoğlu, “Baro yönetiminin biz avukatlara hiç sormadan, danışmadan siyasi partilerin merkez komiteleri gibi kararlar almasından son derece rahatsızız. İstanbul Barosu’nun ırkçı ve ayrımcı söylemleriyle maruf eski Adalet Bakanlarından Mahmut Esat Bozkurt adına hukuk ödülleri dağıtması kesinlikle kabul edilemez. “Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır; o da Türkler’e hizmetçi olmaktır, köle olmaktır” sözlerinin sahibi Bozkurt adına hukuk ödülü verilmesi bu ülkede yaşayan milyonlarca Kürt’e, Laz’a, Çerkez’e, Boşnak’a, Ermeni’ye, Arnavut’a, Arap’a, Roman’a hakaret ve aşağılamadır” diye konuştu. Avukat Recepoğlu, Kadir Özbek’e ödül verilmesini Stockholm Sendromu’na benzeterek, baronun bu ödülü vermekle bu sendromun içine düştüğünü söyledi. 

Stockholm Sendromu nedir?

Rehinelerin, kendilerini rehin alanların duygularını paylaşma noktasına gelmelerine Stockholm Sendromu deniyor. Bu teze göre, rehine, kendisini rehin alan kişiyle geçirdiği süre içinde onunla konuşarak öyle bir hale geliyor ki sonunda ona yardımcı olmaya başlıyor.

Carl Schmitt’ten çelenk geldi!

Genç Siviller, Kadir Özbek’e ödül verilen törene Almanya’da Nazi dönemi baş hukukçularından Carl Schmitt adına çelenk gönderdi. “Carl Schmitt-Nürnberg Barosu” yazılı çelenk, Özbek’in ödül aldığı salona konuldu. Genç Siviller, “İstanbul Barosu’nun ‘Türk soyundan olmayanların bu memlekette bir tek hakları vardır, Türkler’e hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı” sözleriyle bilinen Mahmut Esat Bozkurt adına her yıl verdiği hukuk ödülü, bu yıl 28 Şubat askeri müdahalesinde TSK brifinglerine koşa koşa giden Kadir Özbek’e veriliyor. Bu ‘samimi’ hediyeleşmeye büyük bir içtenlikle destek olup, çelenk gönderdik. Elbette Carl Schmitt’in hukuk felsefesi ve demokrasi kritiği, yine de İstanbul Barosu’nun misyonunun yanında çok sönük kalmaktadır. Eminiz yaşasaydı İstanbul Barosu kendisini ağırlamaktan onur duyardı” açıklamasını yaptı.

star



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,432 µs