En Sıcak Konular

Başsavcıya e-posta hayatı zindan etti

4 Nisan 2010 10:25 tsi
Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya, e-posta ile tepki gösteren Alanyalı esnaf Süleyman Gürses'in bu hareketi kendisine pahalıya mal oldu.

Başsavcıya e-posta gönderdi, 455 gün hapis cezası aldı

2 yıl önce AK Parti'yi kapatmak için dava açan Başsavcı Yalçınkaya'ya 'Huzurumuzu bozma' mesajı gönderen Gürses, 455 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararı temyiz eden Gürses, ya hapiste yatacak ya da 9 bin 100 lira adli para cezası ödeyecek. Gürses, 14 ve 16 Mart 2008 tarihlerinde Yargıtay'a özetle şu mesajı göndermiş: "Yargıtay'ın görevi ekonomiyi bozmak mıdır? O cübbe üstünüzde durduğu süre içinde siyaset yapamazsınız! Bu milletin huzura ihtiyacı var. Lütfen huzurumuzu bozmayınız."

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti'nin kapatılması istemiyle 2008'de Anayasa Mahkemesi'nde dava açmış ve Başbakan Erdoğan'ın aralarında bulunduğu 71 kişinin siyasetten men edilmesini istemişti. Alanyalı esnaf Süleyman Gürses, bu duruma tepkisini göstermek için Yargıtay'a bir elektronik posta gönderdi. Gürses, mesajında 14-16 Mart 2008 tarihlerinde gazetelere yansıyan çeşitli karikatür ve köşe yazarlarından da alıntı yaparak eleştirilerini sıraladı. Bu tepki, Gürses'e pahalıya mal oldu. Esnaf hakkında, Başsavcı Yalçınkaya'yı mağdur ettiği ve 'e-posta yoluyla hakaret ettiği' gerekçesiyle dava açıldı. Emniyete çağrılan Gürses, hakaret kastının olmadığını belirterek, "Yüce yetkili insanlarımızın doğru karar vermesi için demokratik tepkimi gösterdim." savunmasını yaptı. Gürses, polise ifade verdikten bir süre sonra Alanya Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulandı. Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi geçtiğimiz ocak ayında Süleyman Gürses hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı ve 25 Mart tarihinde Ankara'da mahkemeye gelmesi istendi. Mart ayına kadar 'tutuklanırım' korkusuyla gözden uzak duran Gürses, 25 Mart'ta Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katıldı. Gürses, Alanya'da verdiği ifadenin aynen geçerli olduğunu belirtti. Duruşma Hâkimi İsmail Kara, dosyayı inceledikten sonra karara bağladı ve Başsavcı Yalçınkaya'ya, 'Huzurumuzu bozma' diye tepki gösteren esnafa 455 gün hapis cezası verdi. Hapis, günlüğü 20 liradan toplam 9 bin 100 lira adli para cezasına çevrildi. Cezayı toplam 24 eşit taksitte ödemesi istenen Gürses, bir taksiti geciktirirse kalan para topluca alınacak. Parayı düzenli şekilde ödemezse hapis yatacak.

zaman



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs