En Sıcak Konular

CHP'li vekil Silivri'ye servis çekiyor

4 Nisan 2010 09:10 tsi
CHP'li vekil Silivri'ye servis çekiyor 
Başkanlığını CHP'li Necla Arat'ın yaptığı Kadın Araştırmaları Derneği, ilanla Silivri Cezaevi'ndeki duruşmalara destekçi arıyor. Dernek, Ergenekon sanıklarının 2 kez bomba attığı Cumhuriyet gazetesinin bahçesinden minibüs kaldıracak.

Ergenekon tutuklularının destekçileri, yarın ve cuma günü yapılacak duruşmalar için seyirci toplama gayretine düştü. Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat'ın yaptığı Kadın Araştırmaları Derneği, gazete ilanıyla Silivri Cezaevi'nde yapılacak duruşmalara destekçi arıyor. Dernek, Danıştay saldırısını gerçekleştiren, aynı zamanda Ergenekon sanığı Alparslan Arslan ve arkadaşlarının iki kez bomba attığı Cumhuriyet Gazetesi'nin bahçesinden Silivri Cezaevi'ne minibüs kaldıracak.

ÖZKAN VE BALBAY'IN İSTEĞİ

Silivri'de yarın, ikinci Ergenekon davasının ertelenen duruşması görülecek. Cuma günü ise Poyrazköy davasının ilk duruşması gerçekleşecek. Kadın Araştırmaları Derneği, gazete ilanında Ergenekon tutuklusu gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın çağrısı üzerine bu girişimi başlattıklarını belirtiyor. 'Silivri'de Duruşmaları İzleme Eylemi' başlıklı ilanda, "Ergenekon Tertibi duruşmalarına tanık olmamızı isteyen: M. Balbay ve T. Özkan'ın çağrısına uyalım, duruşmaları izleme eylemini başlatalım" ifadesi yer alıyor.

MİNİBÜSLER CUMHURİYET GAZETESİNDEN KALKACAK

Dernek, duruşma günlerinde Cumhuriyet Gazetesi bahçesinden minibüs kaldıracak. Silivri'ye gidiş ve dönüşler bu minibüslerle yapılacak. Silivri'ye kaldırılacak minibüslerle bazı CHP'li milletvekillerinin de gideceği öğrenildi. 'Saat 08:15'te Cumhuriyet'in bahçesinde olalım' ibareli ilanda belirtilen numaradan görüştüğümüz dernek görevlisi Saniye Yurdakul, Silivri'ye gidiş dönüş için ücret talep etmediklerini, yine de verebilenlerden 5 TL alacaklarını söyledi.

DESTEKÇİLERİ AZALDI

Ergenekon davasının başladığı ilk günlerde İşçi Partili ve 'bizkackisiyiz.com' üyeleri, şüpheliler lehine protesto gösterileri yapmıştı. 2008 yılı ekim ayında başlayan davada zaman geçtikçe protestocular da Silivri'ye uğramaz oldu. Yer altından fışkıran silahlar, suikast planları, terör örgütleriyle işbirliği gibi gelişmelerin ortaya çıkmasıyla değişen fikirler, protesto organizatörlerinin işini zorlaştırdı.

Telekonferanslı ifade yarın

CHPli Arat'ın başkanlığındaki derneğin çağrısına kulak verdiği gazetecilerden Tuncay Özkan, 2008 yılının eylül ayında 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla 'Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak' suçundan tutuklanmıştı. Bir diğer gazeteci Mustafa Balbay ise 'Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs' suçundan geçtiğimiz yılın mart ayında 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Silivri'de yarın yapılacak ikinci Ergenekon davası duruşmasının sanıkları arasında Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Levent Ersöz gibi isimler bulunuyor. Önemli isimlerden biri de hastanede yattığı için ifadesini telekonferans yoluyla verecek olan Mehmet Haberal. Cuma günü ilk duruşması yapılacak Poyrazköy davasının en belirgin özelliği 'yerden cephane fışkırıyor' yorumlarına sebep olan kazılar ve bulunan mühimmat. Davanın 5'i tutuklu 17 sanığı bulunuyor. Dava gerekçesi suçların bazıları ise şunlar: 'Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek.

yenişafak



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,356 µs