En Sıcak Konular

Talat: Hadi ben hainim, Türkiye de mi hain?

3 Nisan 2010 23:01 tsi
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi köy ziyaretlerine devam eden Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mehmet Ali Talat kendisini hainlikle suçlayanları eleştirdi.

Bazı kurumlar ve şahıslar tarafından, yürüttüğü politikanın 'hainlik' olarak yorumlanmasını eleştiren Talat, " 'Memleketi satacak. Hristofyas'ın önünde eğiliyor. Türkiye kökenlileri geri gönderecek.' deniyor. Eğer hal böyleyse, Türkiye neden bu politikalarımızı destekliyor? Hadi ben hainim, Türkiye de mi hain?" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat bugün Girne yakınlarındaki Doğanköy'de yaptığı ziyarette vatandaşlara müzakerelerde bugüne kadar gelinen noktalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşların sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Talat Cumhurbaşkanlığı yarşışnda en güçlü rakibi Başbakan Derviş Eroğlu'nu canlı yayında politikalarını ve vizyonlarını tartışmaya çağırdı.

Talat, Doğanköy ve Bellapais'te yaptığı konuşmalarda 18 Nisan seçimlerinin KKTC yurttaşlarının kaderiyle ve geleceğiyle ilgili bir seçim olduğunu vurguladı.

"AB BİZE UYGULADIĞI POLİTİKADAN DOLAYI MAHCUPTUR"

Talat yürütülen çözüm ve barış politikalarının Kıbrıs Türk halkı ve 70 milyonluk Türkiye'nin çıkarına olduğunun altını çizerek, son yıllarda dünyadaki olumlu imajın Kıbrıs Türklerine birçok getiri sağladığını belirtti. Talat, "Rum tarafı, eski liderliğin, Denktaş - Eroğlu ikilisinin yanlış politikaları nedeniyle tüm Kıbrıs adına Avrupa Birliği'ne girdi. Ancak şimdi AB, bizim dünyalı politikalarımız sayesinde, Rum tarafını tek taraflı almış olmaktan dolayı mahcuptur ve bize karşı birçok açılımı tek tek hayata geçirmeye başlamıştır. Bu politikalar devam ettikçe, adım adım ilerlemeye devam edeceğiz." dedi.

"TÜRKLER ULUSLARARASI ARENADA İTİBAR KAZANDI"

Talat, yeni dönemde Kıbrıs Türkünün itibar kazandığını belirterek, "Eskiden dünya liderleri Kıbrıslı Türklerle kendilerini eleştirmek, kınamak hatta aşağılamak için görüşürlerdi. Şimdi destek vermek, fikrimizi sormak bizi tebrik etmek için görüşüyorlar. Dünyanın dört bir tarafından ve Türkiye'den sürekli destek mesajları alıyoruz. Bin bir türlü demagoji yapılıyor. 'Memleketi satacak, Hristofyas'ın önünde eğiliyor, Türkiye kökenlileri geri gönderecek,' deniyor. Eğer hal böyleyse, Türkiye neden bu politikalarımızı destekliyor? Haydi ben hainim; Türkiye de mi hain? Bu safsataların hepsi yalan." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN GARANTÖRLÜĞÜ VAZGEÇİLMEZ"

Talat, bugüne kadar Hristofyas'ın karşısında eğilmediğini, bundan sonra da eğilmeyeceğini vurgulayarak Kıbrıslı Türklerin haklarını sonuna kadar savunduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Talat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının birleşik Kıbrıs'ın vatandaşı olacağının altını çizerek "Vatandaşlarımı pazarlık konusu yapmıyorum. Size gelip 'Türkiye kökenli vatandaşlar geri gönderilecek' diyenler yalan söylüyorlar." şeklinde konuştu. Talat, Türkiye'nin garantisinin Kıbrıslı Türkler için vazgeçilmez olduğunun da altını çizerek, Garanti ve İttifak Anlaşmaları'nın değişmeden devam etmesini ve yeni duruma uyarlanmasını savunduklarını vurguladı.

"SEÇİM İLK TURDA BİTER"

Cumhurbaşkanı Talat bir soru üzerine, seçimlerin birinci turdan kendi lehine biteceğini vurguladı. Talat, Başbakan Derviş Eroğlu'nu defalarca televizyon ekranlarına politikalarını tartışmaya davet ettiğini hatırlatarak, "Politikası olmadığı için karşıma çıkabileceğini düşünmüyorum." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,655 µs