En Sıcak Konular

Rektör: Doçentin intiharından ben sorumlu değilim

3 Nisan 2010 21:59 tsi
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, ''Otomobilini uçuruma sürerek intihar ettiği öne sürülen öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ebru Taş'ı odamdan kovduğum şeklinde çıkan haber, gerçeği yansıtmamaktadır'' dedi.

Prof. Dr. Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yrd. Doç. Dr. Taş'ı kendisinin üniversiteye aldığını ve açtıkları kadroda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladığını, daha sonra ise yardımcı doçent olarak atadıklarını söyledi.

Geçen yıl ataması uzatılan Taş'ı Ağustos ayında görevli olarak yurt dışına gönderdiklerini ve Aralık ayında döndüğünü bildiren Prof. Dr. Açıkgöz, şöyle konuştu:

''ABD'yi gitmesini ben istedim, 'git, iyi olur' dedim. Gelince de bana teşekkür etti. 1 ay sonra geldi, ABD'de burs kazandığını söyledi, gelen yazıyı inceledim ve kendisini tebrik ettim. Bana ABD'de çalışmak istediği pozisyonu anlattı. Ancak orada yapacağı bir arşiv çalışmasıydı, yani ameliyat yapacağı ortam değildi. Bu bir cerrahtı ve bırakmaması gerekirdi, çünkü değmezdi. Kulak, burun boğaz cerrahı bu işi bir yıl bırakacak, arşive kapanıp dosyaları tarayacak, rapor, ve makale yazacak. 'İstifa etsem, başka bir yere tayin olsam' dedi, kendisine 'Yapabilirsin, ben rektörüm ama ameliyatlara da giriyorum' dedim. Kendisine bu pozisyonunun cerrahiyi bırakmaya değmeyeceğini belirterek tavsiyelerde bulundum.

Yrd. Doç. Dr. Ebru Taş'ı odamdan kovduğum şeklinde ulusal bir gazetede çıkan haber, gerçeği yansıtmamaktadır.''

-BASKI YAPILDIĞI İDDİASI-

Bir gazetede, daha önce ZKÜ'de öğretim üyeliği yaptığını ve geçen yıl İstanbul'a geldiğini belirten Taş'ın bir arkadaşının, ''psikolojik baskı ve tehdit uygulayarak üniversiteyi yönettiği'' yönündeki söyleminin gerçekle bağdaşmadığını savunan Rektör Açıkgöz, şöyle devam etti:

''Bugün çıkan gazetedeki habere göre Taş'ın ölümünde suçlu benim. O doktorları araştırın, burada ne baskı görmüşler. Ne yapmış, nasıl doçent olmuşlar, üniversite onlara ne gibi olanaklar sağlanmış, nasıl yükselmiş ve kadrolarını nasıl almışlar. O baskı mı? YÖK'ten bana gelen herhangi bir şey yok. Şikayet varsa YÖK gerekeni yapar, ben de gerekeni söylerim. Olayın başından beri hiç konuşmadım. Acılı bir aile var. Kız için çok üzülüyorum, değer mi intihar etmeye. Allah rahmet eylesin diyorum.''

-OLAY-

ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi kavşağında, 29 Martta, bir otomobilin yaklaşık 300 metrelik uçurumdan denize yuvarlandığı ihbarını alan polis ekipleri, olay yerinde bulduğu 34 BV 4456 plakanın sorgulanması sonucunda, aracın ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı'nda görevli Yrd. Doç. Dr. Ebru Taş'a (36) ait olduğunu belirlemişti.

Aracın çalılıklarla kaplı uçurumdan denize yuvarlandığının tespit edilmesi üzerine haber verilen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesinde görevli dalgıçlar tarafından sudan çıkarılan Taş'ın cesedi, Kozlu beldesi balıkçı barınağından ambulansla ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

Taş'ın, ABD'de kazandığı bursa rağmen bölüm başkanının engel olması sonucu eğitim almaya gidemediğinden bunalıma girdiği ve bundan dolayı intihar ettiği iddia edilmişti.



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,526 µs