En Sıcak Konular

'Dink'in düşünceleri bu ülke için zararlı değildi'

3 Nisan 2010 19:41 tsi
Ermeni asıllı Diyarbakırlı yazar Mıgırdiç Margosyan, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi konusunda, ''Şimdi diyorlar ki 'yazık' oldu. Evet yazık oldu. Çünkü Hrant'ın düşünceleri bu ülke için zararlı değildi'' dedi.

Margosyan, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfının İçkale Otel'de düzenlediği söyleşide, okurları ve hemşehrileri ile buluştu.

Diyarbakır'daki çocukluk günlerini anlatan Margosyan, o dönem Türk, Kürt, Ermeni ve Yahudi çocukların birbirleriyle kurdukları ilişkileri, komik anıları okurlarıyla paylaştı.

Soruları da yanıtlayan Margosyan, ''Hrant Dink öldürüldüğünde ne hissettiniz, siz de korktunuz mu?'' şeklindeki soru üzerine, hiç kimsenin bir başkasını katletmeyi ''hak'' olarak göremeyeceğini söyledi.

Bir insana düşüncesi nedeniyle sıkılan kurşunu kendisine sıkılmış kabul ettiğini vurgulayan Margosyan, ''Hrant benim müdürlük yaptığım okulda öğrencimdi. Nasıl pırıl pırıl bir çocuk olduğunu biliyorum'' dedi.

Dink'in öldürüldüğü haberini karısının kendisine iki gün sonra söyleyebildiğini belirterek, ''Eşim, 'ne oldu biliyor musun' dedi. Ben de 'Hrant'a bir şey mi oldu' dedim. Bunu bekliyor muydum? Evet bekliyordum ama bugün Hrant, yarın Hüseyin olur...'' diye konuştu.

Kimsenin bir başkasının düşüncesini zararlı görmemesi ve bu gerekçeyle bir başkasına zarar vermemesi gerektiğini vurgulayan Margosyan, ''Şimdi diyorlar ki 'yazık' oldu. Evet yazık oldu. Çünkü Hrant'ın düşünceleri bu ülke için zararlı değildi'' dedi.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs