En Sıcak Konular

Yağış geldi, sıcaklıklar düşecek

3 Nisan 2010 11:34 tsi
Türkiye'nin bugün kuzey ve doğu kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde sıcaklar da düşüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin bugün kuzey ve doğu kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Üç büyük ilde ise bugün hava durumu şöyle tahmin ediliyor:

İstanbul : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Anadolu Yakası ile Çatalca ve Silivri çevreleri aralıklı sağanak yağışlı 17

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli sağanak yağışlı 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 21

Rüzgar ise iç ve batı bölgelerde kuzey ve batı, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas çevrelerinde kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolunun doğusu ile Sivas çevrelerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan tahminlere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, öğle saatlerinden sonra Edirne, Tekirdağ ile İstanbul'un Anadolu Yakası ve Çataca, Silivri çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri, Sivas, Kırşehir ve Nevşehir çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğusunda toz taşınımı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, Batman'ın kuzey çevreleri ile Diyarbakır çevreleri sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölge genelinde toz taşınımı görülecek.



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,316 µs