En Sıcak Konular

Fransa'dan Türkiye'ye açık davet

2 Nisan 2010 22:29 tsi
Fransa Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ın 6-7 Nisan'da Fransa'ya yapacağı ziyarete dikkat çekerek iki ülkenin bundan sonraki süreçte işbirliği yapabileceği projeleri açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Paris'in Ankara ile ekonomik ilişkileri daha fazla geliştirmek istediğini bildirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6-7 Nisan günlerinde Fransa'ya yapacağı resmi ziyarette ulaştırma, enerji ve alt yapı alanlarında yeni işbirliği projelerinin de ele alınacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Fransa'da devem eden ''Türkiye Mevsimi'' etkinliklerinin kapanış törenine katılmak üzere Salı günü Paris'e gelecek Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Çarşamba günü öğlen çalışma yemeğinde bir araya geleceği ve aynı gün Başbakan François Fillon, Meclis Başkanı Bernard Accoyer ve Senato Başkanı Gerard Larcher ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Açıklamada, ikili ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan bu ziyaretin, iki ülke arasında Afganistan, Orta Doğu ve İran gibi konuların da ele alınmasına olanak sağlayacağı vurgulandı.

Fransa'nın topraklarında terör örgütü PKK ile her türlü mücadeleyi verdiği hatırlatılan açıklamada, terör örgütünün ayrıca AB'nin terör örgütü listesinde yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, ''Fransa, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecine destek vermektedir'' denildi.

Fransa'nın Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istediği ifade edilen açıklamada, 2009 yılında 10 milyar avro olan ticaret hacminin 2012 yılına kadar 15 milyar avroya çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Başbakan Erdoğan, Paris ziyareti sırasında Fransız İşadamları Derneği (MEDEF)temsilcileriyle de görüşecek ve Fransa'daki Türk vatandaşlarına Zenith konser salonunda hitap edecek.

Erdoğan'ın konuşmasından önce ''Antakya Medeniyetler Korosu'' bir konser verecek. Erdoğan, aynı gün Paris'ten ayrılacak.

Fransa'da geçen yıl Temmuz ayında başlayan ''Türkiye Mevsimi'' çerçevesinde ülkenin dört bir yanında 400'ü aşkın etkinlikle Türkiye farklı boyutlarıyla Fransızlara tanıtıldı.

aa



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,868 µs