En Sıcak Konular

Silivri'dekilerin tüm kayıtları istendi

2 Nisan 2010 20:58 tsi
Birinci Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Silivri Cezaevi'nde kalan davanın tutuklu sanıkların yaptıkları tüm telefon görüşmelerinin Savcılıktan istenmesine hükmetti.

Birinci ''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının kararı gereği kayıt altına alınan, Silivri Cezaevi'nde kalan davanın tutuklu sanıklarının yapmış oldukları telefon görüşmelerinin ses kayıtları ile yazılan tapelerin Başsavcılıktan istenmesine hükmetti.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde 26 Mart 2010'da yapılan duruşmadaki taleplere ilişkin alınan kararlar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde açıklandı.

Buna göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, davanın tutuklu sanıklarının Silivri Cezaevi'nde bulundukları sırada yapmış oldukları telefon görüşmelerinin, Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan karar uyarınca dinlendiğinin belirtildiğini ifade ederek, telefon görüşmelerine ait ses kayıtları ile yazılan tapelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesini kararlaştırdı.

Heyet, sanık Erkut Ersoy'un talebi üzerine, İstanbul ve Ankara il sınırları içerisinde 2004'ten 2008 sonuna kadarki aşamada kullanılan telefon şirketlerine ait baz istasyonlarının açık isimlerinin ve harita üzerinde bulundukları yerlerin ilgili telefon şirketlerinden istenmesine hükmetti.

Sanıklar Doğu Perinçek, Nusret Senem ve Hikmet Çiçek'in avukatlarının talepleri üzerine, MİT'e yazı yazılarak, soruşturma aşamasında tanık olarak dinlenen Mehmet Eymür'ün beyanının Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nun 29. maddesi kapsamında incelemesinin yapılmasına karar verildi. Heyet, alınan beyan içeriğinin MİT görevlisinin görevinin gizliliği ile devlet çıkarlarının zorunlu kıldığı izne tabi olan beyan kapsamında kalıp kalmadığı hususunda CMK'nın 47. maddesi de irdelenerek açıklayıcı cevap verilmesinin istenmesini kararlaştırdı.

Dosyadaki ihbar mektupları ve ihbar e-postalarının tamamının geliş tarihleri ile nereden geldiklerinin ve diğer tüm kayıtların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliğinden istenmesini öngören heyet, sanık Mehmet Zekeriya Öztürk'ün talepleriyle ilgili olarak da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne yazı yazılarak, Danıştay saldırısıyla ilgili ''azmettirici olmak'' iddiasıyla herhangi bir ihbar veya suç duyurusu yapılıp yapılmadığını, yapılmış ise akıbetinin sorulmasını ve bununla ilgili belge örneklerinin istenmesini karara bağladı.

Duruşmada sarf ettiği sözler nedeniyle sanık Semih Tufan Gülaltay hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar veren heyet, sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, Aykut Metin Şükre, Süleyman Esen, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır ve Salih Kunter'in cezaevine girdikleri 2006'dan, tahliye ve sevk edildikleri tarihlere kadar kendilerini ziyaret eden kişilerin listesi ile sanıklara yazılan mektup ve dilekçe örneklerinin gönderilmesi için Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile Sincan Cezaevi Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar verdi.

aa



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs