sert yanıt | " /> sert yanıt | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti'den Gerçeker'e sert yanıt

2 Nisan 2010 19:51 tsi
AK Parti'den Gerçeker'e sert yanıt 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in açıklamalarına sert tepki gösterdi.

AK Parti'li Çelik'ten Gerçeker'e: Hukukçu gibi davranmaya davet ediyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Gerçeker'in siyasi parti lideri gibi davrandığını savunan Çelik, hukukçu gibi davranmaya davet etti. Çelik, yargının aldığı bazı kararların kamu vicdanını kanattığını vurguladı.

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çelik, toplantıda anayasa değişikliği, iç ve dıştaki gelişmeler ile demokratik açılımın ele alındığını söyledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Başbakan'ın Amerika'ya gidişini Tekel işçilerinin eylemine bağlamasına tepki gösteren Çelik, böyle bir bağlantı kurmasını aklına nasıl sığdırdığını anlamakta güçlük çektiklerini vurguladı. Demokratik ülkelerde eylemlerin hak olduğunu hatırlatan Çelik, ancak her isteyenin her istediği zaman eylem yapamayacağının altını çizdi.

Başbakan'ın Amerika'ya gitmesinin uygun görüldüğünü anlatan Çelik, sözde soykırım yasa tasarısına ilişkin gerekli tepki ve tavırların verildiğini belirtti. Bu konuda 24 Nisan'ın kilometre taşı olacağına dikkat çeken Çelik, diplomatik ilişkilerde öfkeyle kalkanın zararla oturacağını hatırlattı. Sözde soykırımla ilgili şimdiye kadar 20 parlemantoda karar alındığını dile getiren Çelik, bunların 18'inin kendilerinden önce olduğunu ifade etti.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in dün yaptığı açıklamalara da değinen Çelik, Gerçeker'in bir yargı mensubunun sarfetmemesi gereken sözler söylediğini ileri sürdü. Yargıya, hukuka güvendiklerini vurgulayan Çelik, ama alınan bazı kararların kamu vicdanını kanattığını söyledi.

Gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak'ın "işgüzar" ifadesinden dolayı aldığı cezayı hatırlatan Çelik, Baskın Oran'ın kullandığı "köpek" ifadesine ceza verilmediğini kaydetti. Başbakan'a hakaret edildiğini, ancak müracaat ettiklerinde haklı bulunmadıklarını anlatan Çelik, Gerçeker'in yargının vesayet altına alınmaya çalıştığı yönündeki sözlerini eleştirdi.

Yargıyı vesayet altına almaya çalışmadıklarını ve böyle bir düşüncelerinin asla olmadığını vurgulayan Çelik, Gerçeker'in siyasi parti lideri gibi davrandığını söyledi. Gerçeker'i hukukçu gibi davranmaya davet eden Çelik, Sayıştay'ın siyasi partileri denetlemesine yönelik eleştiriler için ise denetimlerin millet ve Meclis adına yapıldığını hatırlattı.

FİRE İDDİALARI HAYAL ÜRÜNÜDÜR

Bir cumhurbaşkanın anayasa değişikliğinin referandumda evet çıktıktan sonra Anayasa Mahkemesi'ne götürülebileceği gibi bazı açıklamalarının olduğunu dile getiren Çelik, bazı hukukçuların anamuhalefet liderinin ağzı gibi konuştuğunu belirtti. Herkesi sağduyulu hareket etmeye çağıran Çelik, insan hak ve özgürlükleri bakımından en çok dosyanın Rusya'dan sonra Türkiye'nin olduğunu belirterek, en fazla hüküm alan ülkenin de Türkiye olduğunu kaydetti.

"Bireysel başvurunun kime zararı vardır?" diyen Çelik, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili olarak ise CHP ve MHP'nin birlikte hareket ettiğini savundu. Çelik, bir an önce Adana'daki kararsız ve belirsizliğin ortadan kalkması temennisinde bulundu. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Çelik'e, Baykal'ın Van gezisi sırasında otobüse yapılan saldırıyı kendisinin organize ettiği yönündeki iddialar soruldu.

Bunu değerlendirmeye bile gerek görmediğini ve saçma bir değerlendirme olduğunu vurgulayan Çelik, Van'da yaşanılanlardan üzüntü duyduğunu kaydetti. Hemşerilerinin dışarıdan gelenlere misaferperverlik göstermesi gerektiğini dile getiren Çelik, yapılanları kınadı.

AK Parti'deki fire tartışmalarının hatırlatılması üzerine ise Çelik, bu iddiaları ortaya atanların kendi temenni ve arzuları olduğunu söyledi. 337 milletvekilinin tek tip bir düşünceye sahip olmasının demokrasiye aykırı olacağının altını çizen Çelik, milletvekillerinin görüşlerini ilettiklerini ve milletin menfaatine olan neyse ona göre hareket edeceklerinden emin olduğunu vurguladı. İsmi geçen vekillerin tekzipte bulunduğunu hatırlatan Çelik, iddiaların hayal mahsulü olduğunu belirtti.

Anayasa değişiklik paketinin çarşamba günü komisyonda görüşülmeye başlanacağını açıklayan Çelik, muhalefetin süreci geciktirmek için çalışacağını savundu. Nisan ayında görüşmeleri bitirmeyi düşündüklerini dile getiren Çelik, genel kurulda her madde için 3 saat düşündüklerini ifade etti. 

cihan



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,803 µs