En Sıcak Konular

Memur-Sen: Bakanla pazarlık iddiası

2 Nisan 2010 19:03 tsi
Memur-Sen bazı basın yayın organlarında yer alan Toplu Görüşme Primi verilmesi karşılığında Anayasa değişiklik paketi referandum oylamasına destek verileceğine ilişkin haberleri yalanladı.

Memur-Sen açıklamasında "Özetle, Memur-Sen'in ziyaretinde, gündeme getirildiği şekilde bir pazarlık veya görüşme olmamıştır. Bu tür haber ve açıklamaları kabul etmediğimizi ve çirkin bulduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Söz konusu haberlerin, iki gündür bazı basın yayın organlarında yer aldığı belirtilerek, habere konu olan ziyaretin, 30 Mart 2010 Salı günü gerçekleştiği kaydedildi. Ziyarette, Memur-Sen'in gündemindeki konuları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e aktardığı kaydedilerek, "Bakan Sayın Şimşek de hükümetin icraatları hakkında bilgi vermiştir. Memur-Sen ziyarette ayrıca, uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan toplu görüşme primine yönelik istek ve taleplerini de iletmiştir. Bu yöndeki önerimiz, aylık 10 TL olmak üzere, 3 ayda bi 30 TL olarak ve geriye dönük olarak ödenmesi şeklindedir. Bu rakam ve önerilere ilişkin bir haberimiz daha önce, kurumsal internet sitemizde yer almıştır." ifadelerine yer verildi.

10 TL'lik toplu görüşme priminin yeniden 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 3 ayda bir 30 TL ödenmesine ilişkin, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın bir çalışma yaptığını da kaydedilen Memur Sen açıklamasında "Bu gelişmeleri de Sn. Bakan Şimşek'e aktararak kendisinin desteklerini istedik. İstediğimiz, 2010 bütçesinde yer alan, ancak nasıl ödeneceği belirlenemeyen bir ödemedir." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: "Anayasa değişikliği ülke gündemine geldiğinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil Çiçek, konfederasyonumuzu ziyaret ederek, paketle ilgili bilgi vermiş, Memur-Sen ise, memura greve hakkı verilmesi ve siyaset yasağının da pakete eklenmesini talep ederek, mevcut değişiklik teklifini desteklediğini açıklamıştır.

Bu sebeple Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bizden tekrar destek istemesi ya da görüşmede, basında yer aldığı şekilde konunun gündeme gelmesi de mümkün değildir. Memur-Sen Konfederasyonu adına, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yapılan ziyarette yukarıda açıkladığımız hususlarla birlikte, toplu görüşme masasında kararlaştırılan, ancak hayata geçirilmeyen hususlarla; sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gibi yeni tekliflerimizi de ilettik."

cihan



Bu haber 971 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,164 µs