En Sıcak Konular

Gül'den atama eleştirilerine yanıt

2 Nisan 2010 18:26 tsi
Gül'den atama eleştirilerine yanıt  

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan dönüşü havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Yedek Üyeliği'ne Alpaslan Altan'ı ataması ile ilgili yapılan eleştiriler hakkında, "Kim ne derse desin, ben doğru bir atama yaptığım kanaatindeyim." dedi.

Cumuhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan ziyareti dönüşü Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül, Anayasa Mahkemesi Yedek Üyeliğine, Dr. Alpaslan Altan'ı ataması ile ilgili yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Kimseyle herhangi bir polemiğe girmem. Bugüne kadar girmedim. Bugünden sonra da girmem." diye konuştu. Söz konusu atamayı yapması gerektiğinde, kimin olabileceği ile ilgili bir hazırlık yaptırdığını söyleyen Gül, gelen listede 'birbirinden değerli isimler' bulunduğunu ve hepsini bu görevlere atayabileceğini kaydetti. Gül, "Ama baktım ki içlerinden birisi daha önce tanımadığım bir isim, 7 sene savcılık yapmış, 9 sene de Anayasa Mahkemesi'nde raportörlük yapmış. Anayasa Mahkemesi'nde raportörlük yaparken de, Anayasa Mahkemesi'ne girerken de mahkeminin başkanının kimler olduğunu biliyorsunuz. Dolayısı ile bunun takdir ile karşılanmasını beklerim. Ayrıca hukuk doktorası yapmış." dedi.

'Kim ne derse desin, doğru bir atama yaptığı kanaatinde' olduğunu ifade eden Gül, "Bu görevleri en iyi şekilde yapabilecek bürokratlardan da tayin yapabilirdim. " diye konuştu.

"WASHİNGTON İLE SAVAŞ HALİNDE DEĞİLİZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'de yapılacak Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılacağı yönündeki açıklaması ve ABD büyükelçisi Namık Tan'ın geri döneceğinin hatırlatılması üzerine Gül, "Biz Washington ile savaş halinde değiliz. Dolayısı ile büyükelçinin gitmesini ben de onayladım." dedi.

Dünya ile ilgili önemli bir meselenin, tüm dünya liderlerinin bulunduğu bir ortamda ve dünyanın en büyük sorunlarının konuşulacağı bir ortamda Türkiye'nin bulunmasının önemli olduğunu belirten Gül, "ABD ile olan anlaşmazlığımızın çözümü ve bu konudaki tavrımız, bu konudaki gayretlerimiz de ayrıdır." diye konuştu.

Gül, 'Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili bir imza kirizi yaşandı. Birazdan Mehmet Ali Şahin ile bir araya geleceksiniz. Konu gündeme gelecek mi?' şeklindeki soru üzerine; görüşmede geçen hafta bazı hukukçular ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmedeki izlenimlerini aktaracağını söyledi.

cihan


 



Bu haber 989 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs