En Sıcak Konular

Ergenekon savcısına kilo davası

2 Nisan 2010 17:47 tsi
Ergenekon savcısına kilo davası Hürriyet gazetesinin verdiği manşet haber, Zekeriya Öz'e dava olarak geri döndü.

ERGENEKON davasında avukatlık yapan Vural Ergün, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün kısa dönem askerlik hizmeti sırasında aşırı kiloları yüzünden üç kere hava değişimi alarak “Estrojen Obezite" tanısıyla, kendisine “askerliğe elverişili değildir” raporu aldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu. Vural Ergün, Zekeriya Öz’ün hileli rapor aldığını iddia etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığına, gönderilmek üzere verilen suç duyurusunda, Savcı Zekeriya Öz hakkında “Kendini askerliğe yaramayacak hale getirmek ve askerlikten kurtulmak için hile kullanmak, resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak" iddialarında bulunuldu.

Savcı Zekeriya Öz'ün Ağustos 1999'da kısa dönem askerlik hizmeti yaparken aşırı kiloları yüzünden usulsüz yollarla 11 mayıs 2000 tarihinde “Askerliğe elverişli değildir" raporu aldığını belirten Vural Ergün, 4 sayfadan oluşan suç duyurusunu savcılığa teslim etti. Vural Ergün şikayeti kapsamında Zekeriya Öz'ün, Kütahya Hava Er Eğitim okulu komutanlığı erbaş bölüğünde askerlik yaptığı sırada üç kere hava değişimi olarak 9 ay rapor kullandıktan sonra “Askerliğe elverişli değildir”şeklinde alınan raporun hile ile alındığını belirtti. Ergün, resmi belgenin düzenlenmesinde kamu görevlisine yalan beyanda bulunarak, Türk Ceza Kanununun 206. Maddesi ile cezalandırılan resmi belgenin düzenlenmesine yalan beyan suçunun da işlendiğini belirtti.

Vural Ergün, Zekeriya Öz'ün askerliğe elverişsiz raporu aldığı sırada sunduğu beyanında “Çocukluğundan bu yana şişman olduğunu" söylediğini, Adalet Bakanlığı’ndaki memuriyete giriş sırasında sunduğu sağlık raporlarında ise askerliğe elverişli olmayacak derecede şişman olduğuna dair bir ibarenin bulunmadığını iddia etti.

İRİ YARI AMA HANTAL DEĞİL

İddialar arasında, Zekeriya Öz'ün İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi yıllığında kendisini tanıyan arkadaşları tarafından “Yemeklerle arası çok iyi. İri yarı bir yapıya sahip ama hantal değil" sözlerine yer verildi. Vural Ergün yaptığı araştırmada Zekeriya Öz'ün raporunda“Sportif faliyetlerden sonra şiddetli nefes darlığı ve çarpıntı olduğunu, eforu yarıda bıraktığını” beyan etmiş olsa da yine üniversitenin yıllığında Öz'ün arkadaşlarının “Halı saha futbolunu çok seviyor ve maçlarda hırsıyla dikkat çekiyor" ifadelerini kullandığını belirtti. Vural Ergün, Zekeriya Öz'ün hemen hemen her Cuma günü masai sonrasında halı saha maçı yaptığını ve hiçbir şekilde nefes darlığı çekmediğini vurguladı.
Suç duyurusunda Zekeriya Öz'ün askerlik sırasında verilen hava değişiminde kendisine diyet programı verildiğini fakat Zekeriya Öz'ün bu diyet programına uymayarak, üzerine 8 kilo daha aldığını, fakat askerlikten muaf sayıldıktan sonra ise hızla kilo verdiği iddia edildi.

Vural Ergün çeşitli beyanlarla delillendirerek hazırladığı suç duyurusunda, Zekeriya Öz'ün Askeri Ceza Kanunu ve Türk Ceza Kanunun uygun maddeleri gereğince cezalandırılmasını istedi.

Hürriyet



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs