En Sıcak Konular

Terörist eylemlere karşı kamuoyunun birleşmesi önemli

2 Nisan 2010 17:29 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, terörist eylemlere karşı kamuoyunun "birleşmesinin son derece" önemli olduğunu söyledi.

Medvedev, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da milletvekilleri bulunan siyasi parti liderleriyle toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu gibi durumlarda her ülke için bu soruna karşı kamuoyunu ortak bir noktada buluşturma son derece önemli. Önde gelen siyasi parti liderlerimizin, Duma'daki milletvekillerimizin ve bizim bu konuda hiçbir anlaşmazlığımızın bulunmamasından dolayı rahatım" dedi.

Güvenlik güçlerinin ve olayı soruşturanların Moskova ile Kızılyar'daki terörist saldırıların sorumlularını ortaya çıkarmak için ellerinden gelen her şeyi yapacağına emin olduğunu söyleyen Medvedev, "(İç istihbarat servisi) FSB Başkanı soruşturmanın son derece hızlı ilerlediği konusunda dün beni bilgilendirdi. Ne gibi sonuçlara ulaşılacak bakalım. Ama ben hem güvenlik servislerinin hem de Savcılık Bürosu'nun sorumluları ortaya çıkarmak için kapsamlı ve hızlı bir soruşturma için ellerinden gelen her şeyi yapacağına dair en küçük bir şüphem yok" diye konuştu.

Medvedev'in yaptığı toplantıya Birleşik Rusya Partisi (BRP) ve Duma Başkanı Boriz Grızlov, Adil Rusya Partisi ve Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mironov, Komünist Parti lideri Gennadiy Züganov ve Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski katıldı.

BRP'den üst düzey bir yetkili, Rus İtar-Tass ajansına yatığı açıklamada, Grızlov'un görüşmede terörle mücadelede tüm çabaların ortak bir noktada birleştirilmesini isteyeceğini söylediği belirtilirken, Züganov'un ise "hiçbir şeyle mücadelede yeterli olmayan" hükümetin azledilmesini isteyecek.

Adil Rusya Partisi de terörle mücadelede sivil özgürlüklerin kısıtlanmaması gerektiği mesajını görüşmede Medvedev'e iletecek.

A.A.



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs