En Sıcak Konular

Moskova'daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına maddi yardım

2 Nisan 2010 17:22 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 29 Martta Moskova ve 31 Martta Dağıstan'ın Kızılyar kasabasında meydana gelen terörist saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına 13 milyon ruble (yaklaşık 650 bin TL) maddi yardımda bulunulması talimatı verdi.

Rus İtar-Tass ajansı, Dağıstan hükümetinin de Kızılyar'daki terörist saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralananlara 4 milyon rublelik (20 bin TL) bir bütçe ayırdığını belirterek, federal bütçeden de hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınlarına bütçe ayrıldığını kaydetti.

Terörist saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına 700 bin ruble (35 bin TL), ağır yaralıların yakınlarına 300 bin ruble (15 bin TL) ve hafif yaralıların yakınlarına da 150 bin ruble (7500 TL) yardımda bulunulacak.

Rus hükümeti, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ayrıca cenazelerin defnedilmesi için 18 bin ruble (900 TL) yardım yapacak.

Dağıstan hükümetine Kızılyar'daki terörist saldırıda ölen ve yaralananların listesini Acil Durumlar Bakanlığına iletmesi ve Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin'e de bütçeden Dağıstan'a listeye göre para aktarılması talimatı verilmişti.

-ÇEÇENİSTAN'A ZORUNLU ASKERLİK GÖREVİNİ YAPANLAR GÖNDERİLMEYECEK-

Bu arada, Rus basınında yer alan, terörist saldırıların ardından Çeçenistan'daki asker sayısının, zorunlu askerlik görevini yapan erlerden oluşan gruplarla artırılacağı haberinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Savunma Bakanlığının, Çeçenistan'daki kuvvetlerimizi zorunlu askerlik görevini yerine getiren erlerle güçlendirme planı yok ve böyle bir plan yapılmamıştır. Buna gerek yok çünkü buradaki askerlerimiz çoğunlukla sözleşmeli askerlerden oluşuyor" denildi.

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Vasiliy Smirnov da gazetecilere yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığının mecburi askerlik görevini yapan erleri Çeçenistan'a gönderme gibi bir planının olmadığını belirterek, bakanlığın zorunlu askerler yerine seçkin ve nitelikli sözleşmeli askerleri tercih ettiğini ve Çeçenistan'daki ordunun güçlendirilmesi halinde bunun yine sözleşmeli askerlerle yapılacağını söyledi.

-DAĞISTAN'DA PATLAYICILAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ-

Rus İtar-Tass ajansı, Dağıstan'ın önceki gün iki intihar eylemiyle sarsılan Kızılyar kasabasında bir patlayıcının güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Adı açıklanmayan bir güvenlik yetkilisi tarafından ajansa yapılan açıklamada, "Patlayıcı madde 31 mart gecesinde bulundu. Bu patlayıcı madde Kızılyar bölgesinde Oguzer yerleşim yerinin yakınındaki mezarlıkta bulunuyordu" dedi.

Yetkili, patlayıcı maddenin 12 litre amonyak nitrat, alüminyum tozu ve şarapnel parçalarıyla dolu metal bir kovanın içinde bulunduğunu sözlerine ekledi.



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs