En Sıcak Konular

İzmir'de yaşayanlara su müjdesi

2 Nisan 2010 16:28 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in 2050 yılına kadar su master planını yaptıklarını söyledi.

Gördes Barajı'ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin isale hattını bitirmesiyle 9 Eylül'de su vermeye başlayacaklarını belirten Eroğlu, şehrin su meselesini kökten çözdüklerini vurguladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Bakan Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Hükümet olarak İzmir'e çok önem verdiklerini kaydeden Eroğlu, "İzmir, hükümetimiz için çok önemli bir şehir. Şehrin meseleleriyle çok yakından ilgileniyoruz. Yaptıklarımız ortada. İzmir'in sahibi var, hükümetimiz. Hizmetkârı da var, o da benim." dedi. Hükümetin İzmir'e yeterince destek vermediği gibi bir kanaat bulunduğuna dikkat çeken Eroğlu, bunun doğru olmadığını ifade ederek, hem kendi hem de diğer bakanlıkların yaptığı yatırımları anlattı. Gediz Nehri'nden sonra Küçük Menderes için de proje hazırladıklarını kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, "İzmir, bizim dönemimizde her sahada büyük destek gördü. Son yedi sekiz yılda yapılanları terazinin bir kefesine koyarak geçmiş dönemlerle karşılaştırırsanız, aradaki bariz farkı görürsünüz. Bizim yaptıklarımıza, başkalarının hayali bile yetişemez." şeklinde konuştu.

Gördes Barajı'ndan İzmir'e yılda 107 milyon metreküp su verileceğini belirten Çevre ve Orman Bakanı, "İsale hattının bizim yaptığımız kısmını bu yıl bitireceğiz. Büyükşehir Belediyesi de kendi yapacağı bölümü bitirirse, İzmir'in kurtuluşu olan 9 Eylül'de vanayı açarız." dedi. Eroğlu, parti ayrımı yapmadan her belediyeye hizmet götürdüklerini belirtti. İzmir'de taşkınları önlemek için 18 projeyi bitirdiklerini söyleyen Eroğlu, 15 projenin de devam ettiğini ifade etti. İzmir'in çöp alanı sıkıntısını da çözmeye çalıştıklarını vurgulayan Eroğlu, ormanın içinde yeni bir alan tahsis edileceğini söyledi.

Hükümetin İzmir'e yaptığı yatırımları ihtilâl olarak değerlendiren Bakan Veysel Eroğlu, bazı bakanlıkların yaptığı yatırım miktarlarını açıkladı. Badece Ulaştırma Bakanlığı'nın İzmir'e yaptığı yatırımın 2 milyar lirayı bulduğunu ifade eden Eroğlu, Köydes projesiyle 'e 57 milyon lira aktarıldığını vurguladı.

Bir gazetecinin, Büyükşehir Belediyesi'nin yapmak istediği Çamlı Barajı ile ilgili soruya ise şöyle cevap verdi: "Çamlı, küçük bir baraj. Belediye yapmak için bizden talep etti, verdik. Daha sonra ise, 'Yapamayız.' diyerek projeyi iade ettiler. Kuraklık olunca, yeniden yapma talebinde bulundular. Bunların hepsi resmi yazıyla oldu. Yapacaksa buyursun yapsın ama bize iyi bir analiz ve fizibilite raporu getirmesi gerekiyor. Belediye bunu siyasi amaç için kullanıyor."

CİHAN



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs