En Sıcak Konular

KEY ödemesinde inanılmaz hata

2 Nisan 2010 15:11 tsi
KEY ödemelerinin ikincisinde bugün son güne gelindi. Bazıları bankalara başvurarak daha önce maaşlarından kesilen Konut Edindirme yardımlarını aldı. Bazıları ise eli boş döndü.

22 Mart'ta başlayan ve yaklaşık 2 hafta devam eden ödemelerde çalışanların bilgilerinin hatalı girilmesi yaklaşık 1 milyon kişiyi mağdur etti. Bunlardan biri de 1989 yılına kadar SSK'lı bu tarihten itibaren de Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışan Abdurrahman Deniz.

İzmir'de yaşayan Ali oğlu Abdurrahman Deniz'in KEY ödemesi aynı isim soyad ve baba adında başka birisine yapılmış. Deniz, geçen sene ilk KEY ödemeleri başvurusunu yaptığında eksik para aldığı gerekçesiyle itiraz etti. Ancak ikinci listede de ismini göremeyen Deniz, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'ne gidince memurun kendisine 'daha önce paranızı aldınız' sözüyle karşılaştı.

Bunu duyunca çok şaşırdığını söyleyen Abdurrahman Deniz, memura dokümandaki TC kimlik numarasının kendisine ait olmadığını söylediğini ifade etti. Abdurrahman Deniz, yaşadıklarını şöyle anlattı: "1982-1989 yılları arasında SSK'lıydım. 1989'dan itibaren Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışıyorum. İlk KEY ödemelerinde memur olduğum dönemin karşılığını aldım. SSK'lı olarak çalıştığım yıllarınkini almak için ikinci kez başvuru yaptım. Ancak ikinci listede de ismimi göremeyince SGK İzmir İl Müdürlüğü'ne gittim. Oradaki memur bana KEY ödemelerinin yapıldığını söyledi. Kimliğimi ona verdim ve bana TC kimlik numaramın yanlış olduğunu söyledi. Ben de gerçek numarayı kendisine ifade edince bunu ispatlamamı istedi. Bunun üzerine 1982-1989 yılları arasında çalıştığım iş yerine ait bazı dokümanları götürdüm. Memur arşivdeki belgelerle karşılaştırdı. Bana yanlışlık yapıldığını ve benim yerime benimle aynı ad soyad ve baba isminde Aksaray'da yaşayan başka biri tarafından KEY ödemelerimin çekildiğini söyledi."

CİHAN



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs