En Sıcak Konular

Bakan Ergin: Bizim yaptığımız doğru diye ısrarımız yok

2 Nisan 2010 12:56 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, anayasa değişiklik paketiyle ilgili değerlendirmede bulunurken ille kendi yaptıklarının doğru olduğuna ilişkin bir diretme ve ısrarlarının olmadığını belirterek, ''Yeter ki yapılan eleştirilerin bir dayanağı olsun'' dedi.

Ergin, yapılan değişikliklerin kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğuna ilişkin eleştirileri de yanıtlarken ''Neye göre?'' diye sorduktan sonra, ''O zaman kuvvetler ayrılığı Avrupa'da, batıda hiç uygulanmıyor demektir'' diye konuştu.

TOBB-ETÜ'de düzenlenen Milletlerarası Ticaret Odası'nın (ICC) 8. Tahkim Semineri'ne katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in Anayasa Değişiklik Paketine ilişkin 1982 anayasasının bile daha demokratik olduğunu, buna ya Meclis ya da halkın geçit vermeyeceğini söylediğini hatırlatılması üzerine Bakan Ergin, böylesine ciddi konuları ayaküstü değerlendirmediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Sadece şu kadarını ifade edeyim. Bizim yapmış olduğumuz çalışmaların referansları var. Bu referansların uygulamalı örneklerine baktığımız zaman üye olmaya çalıştığımız AB ülkelerindeki uygulamalar gerek anayasa mahkemelerinin yapılanışı, gerekse Hakimler Savcılar Kurulu düzeninde oluşturulan kurullara baktığınızda oradaki yapılarda yürütmenin ve parlamentoların içerisinde olmadığı hiçbir tane örnek yoktur. Dolayısıyla evrensel hukuktan, gelişmiş demokrasilerden örnek alarak yapmış olduğumuz taslağa ilişkin elbette ki eleştiriler yapılacaktır. Bu eleştirileri biz alırız, haklılık payı bulduğumuz noktalar varsa onları da değerlendirmeye gayret ederiz.

Bu noktada ille bizim yaptığımız doğrudur diye bir diretmemiz, ısrarımız olmaz. Ancak burada yeter ki yapılan eleştirilerin dayanığı olsun.''

Anayasa değişiklik paketine ilişkin yapılan ''kuvvetler ayrılığına aykırı'' eleştirilerini de yanıtlarken ''Neye göre?'' diye soran, Bakan Ergin sözlerini şöyle sürdürdü:

''O zaman kuvvetler ayrığı Avrupa'da, batıda hiç uygulanmıyor demektir. Ya da (Hukuk devletine aykırı) gibi ifadeler soyut ifadelerdir. Eğer bunlara itibar edecek isek, bu anlamda kuvvetler ayrılığının ve hukuk devletinin olduğu bir batı ülkesi yok anlamına gelir. Bu teşhiste çok inandırıcı olmaz.''

-BAKAN ERGİN HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU-

Bir başka gazetecinin kendisi hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin görevsizlik kararının verildiğini hatırlatarak, bir değerlendirmede bulunmasını istemesi üzerine de Bakan Ergin, o konuda kendisi taraf olduğu için söyleyeceği her cümlenin yanlış anlaşılacağını kaydetti. Ergin, ''Onun için herkesin müracaat etme hakkı var. İlgili makamlar bu müracaatları değerlendirecektir. Bunun ötesinde içeriğe ilişkin tek cümle etmem'' dedi.

 
aa



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,090 µs