En Sıcak Konular

20 ilde operasyon: 46 kişi adliyede...

2 Nisan 2010 10:41 tsi
20 ilde ihale operasyonu: Genel İş Sendikası Genel Sekreteri K.B.'nin de aralarında bulunduğu 46 kişi adliyede.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 20 ilde eşzamalı düzenlenen ihale operasyonu'kapsamında gözaltına alınan 51 kişiden 46'sı adliyeye sevk edildi.

Emniyette sorgulanan zanlılardan beşi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilenler arasında bulunan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Genel Sekreteri K.B., "Taşeronlara karşı verdiğimiz mücadelenin bedelini ödüyoruz." dedi. Zanlıların, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine giren bazı firma yetkililerine para vererek çekilmelerini sağladığı, parayı kabul etmemeleri durumunda tehdit ve baskı uyguladığı ileri sürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S.'nin de ihale şartnamelerini, belli firmalara uygun şekilde hazırladığı iddia edildi.

Devlet hastaneleri ve bazı belediye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine polis tarafından çalışma başlatıldı. Yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takip sonucu savcılığın talimatıyla İzmir merkezli, aralarında İstanbul, Ankara, Trabzon, Diyarbakır, Ordu ve Ağrı'nın da bulunduğu 20 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Devlet hastaneleri ve belediyelerin yemek, temizlik ve güvenlik ihalelerine fesat karıştırmakla suçlanan 51 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S., İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı H.P., Hastane Müdür Yardımcısı H.U. ve müteahhit E.B.'nin yanısıra Genel İş Genel Sekreteri K.B. de bulunuyor. K.B.'nin, diğer zanlılarla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerin katıldığı ihalelere giren firma yetkililerinin, tehditle çekilmelerini sağladığı ileri sürüldü. Diğer illerde gözaltına alınan zanlılar da İzmir'e getirilerek sorgulandı. Emniyet yetkilileri, suç örgütü elemanlarının İstanbul'da bir üniversitenin 14 milyon liralık temizlik ve yemek ihalesine fesat karıştırdığının tespit edildiğini bildirdi. Soruşturma devam ederken zanlıların dahil olduğu 500 milyon lira değerindeki yaklaşık 50 ihalenin de incelendiği öğrenildi.

cihan



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs