En Sıcak Konular

"Cezanın arkasından gelecek var!"

0 0 0000 00:00 tsi
Perinçek, Lozan'da hapis ve para cezasına çarptırıldı. iyibilgi'ye konuşan TİP sözcüsü Hikmet Çiçek, 'Hükümet Türkiye'nin yargılandığı davada kılını kıpırdatmadı. Davanın sonucu büyük bir olayın işareti oldu' dedi.

Cezayı Ermeni'ye ödeyecek!

''Ermeni soykırımı'' karşıtı sözleri nedeniyle İsviçre'de yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 90 gün tecilli hapis ve para cezası verildi.
 Mahkeme, Perinçek'i 90 gün hapis cezası karşılığında her günü 100 İsviçre frangı (yaklaşık 115 YTL) olmak üzere 9 bin İsviçre frangı para cezasına çarptırdı ve bu cezayı iki yıl tecil etti. Lozan Mahkemesi, bunun dışında 3 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırdığı Perinçek'in, bu parayı hemen ödemediği takdirde 30 gün hapis yatmasına karar verdi. Perinçek, ayrıca bin İsviçre Frangı sembolik olarak buradaki Ermeni cemaatine ödeyecek. Mahkeme masrafı olarak 5 bin 873 İsviçre frangı ödemesine hükmedilen Perinçek'in, aleyhinde dava açan Sarkis Şahinyan'a da 10 bin İsviçre frangı ödemesi istendi. Doğu Perinçek, hakkındaki karara sert tepki gösterdi. Perinçek, ''Bu karar, İsviçreli hakimin Türkiye'ye ve Türk ulusuna karşı duyduğu kinin açığa vurulmuş somut kanıtıdır'' dedi.

Bu karar ABD'nin soykırım yasasını onaylayacağının işareti
 
iyibilgi'ye kararı yorumlayan Türkiye İşçi Partisi sözcüsü Hikmet Çiçek "Bu karar İsviçre'nin Türkiye'ye olan kininin dışa vurumudur. Ama hiç bir şey bitmiş değil. Kararı temyiz edececeğiz. AHİM'e gideceğiz. " dedi. Mahkeme süreci ve öncesinde İktidar partisinden, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'ından hiçbir destek gelmediğini belirten Çiçek "Devletin desteğini alamamak bizi üzdü. Çünkü bu İşçi Partisi'nin değil, Türkiye'nin yargılandığı bir davaydı. Mahkeme'den önce İsviçre'ye çağrılan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, davanın sözünü bile etmeden geri döndü. Türkiye'yi ilgilendiren ulusal bir meselede kıllarını bile kıpırdatmadılar. Bu mahmekemede tarih tartışması değil, leke sürme çalışması yaptılar. Ki bu mahkemenin sonucu Türkiye'ye sürülmüş ağır bir lekedir. Ermenilere sembolik de olsa para ödmek zorunda bırakılmamız çok ağrımıza gitti. " şeklinde konuştu. Bu kararın Amerika'da oylamaya sunulacak Ermeni Soykırım tasarısıyla ilişkili olduğuna dikkat çeken Hikmet Çiçek, İsviçre Mahkemesi, ABD'deki Ermeni lobilerinin de itkisiyle bu kararı verdi. Mahkeme sonucu da Ermeni soykırım tasarısının ABD'de onaylanacağının işaretidir. "


www.iyibilgi.com



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,364 µs