En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Darbe istemiyoruz

27 Mart 2010 16:02 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçtaroğlu, darbelerden en fazla partisinin etkilendiğini savundu. Sosyal Demokrasi Derneği'nin davetlisi olarak Elbistan'a gelen Kemal Kılıçtaroğlu, darbe istemediklerini ifade etti.

Türkiye'de en fazla darbelerde CHP'nin olumsuz etkilendiğini söyleyen Kılıçtaroğlu, "Artık darbe planlarının isimlerini bile unuttuk. Balyoz, Eldiven, Kafes. Her gün yeni bir isim çıkıyor karşımıza. Benim bildiğim kadarıyla asker kışladayken darbe yapar. Bunlar emekli olunca darbe yapmak istiyor. Biz CHP olarak darbe istemiyoruz. Askeri darbe istemiyoruz. Ancak sivil darbe de istemiyoruz. Darbelerden en fazla etkilenen sosyal demokratlardır. Tanklar bizim üstümüzden geçti. 17 yaşında çocuklarımızın yaşı büyütülüp ipe götürüldü." dedi.

İktidar olmanın yolunu da gösteren Kılıçtaroğlu, ilginç bir konuyu gündeme getirdi. Kılıçtaroğlu, iktidara gelmenin yolunun emeklilerden geçtiğini söyledi. Kılıçtaroğlu, "Bu ülkede 9 milyon emekli var. Hanımıyla birlikte 13-14 milyon emekli ediyor. İsteseler tek başına bir partiyi iktidara getirirler. Onun için seçimlerde elim, emeklinin yakasında olacak. Onun için emeklinin üzerinde bu kadar duruyorum. Çiftçilerin, işsizlerin sayısından çok emeklinin sayısına dikkat ediyoruz. Milli gelirden size pay vermemeyi düşünen iktidarı sandığa gömün." diye konuştu.

Yolsuzlukların önüne geçmek amacıyla bir de reçete açıklayan Kılıçtaroğlu, CHP olarak iktidara geldiklerinde ilk işlerinin 'Siyasi Ahlak Yasası' çıkarmak olacağını vurguladı.

Kılıçtaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde, AK Parti zamanında yapılan yolsuzluk kadar yolsuzluk yapılmadı. Onun için ilk işimiz bu olacak. Bu şekilde yolsuzlukla mücadele edeceğiz. Bu güne kadar yolsuzlukları yapanları omuzlarımızda taşıdık bundan sonra taşımayalım. Yolsuzluk yapanlara oy vermeyin." diye kaydetti.

(CİHAN)



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs