En Sıcak Konular

Postmodern hastalıklar

0 0 0000 00:00 tsi


Hayatımız değişiyor. Hem de daha ‘konsepsiyon’dan başlayarak. Mastürbasyonla doğan çocukların sayısı her geçen gün artıyor.

Spermin yumurtayla buluşması yorgan altında sıcak bir döşekte değil ‘soğuk bir cam tüpte’ gerçekleşiyor artık. ‘Ultrason darbeleri ile sarsılmadan’ dünyaya gelen bebeklerin sayısı da giderek azalmakta. Normal doğumla hayata merhaba diyen çocuklar parmakla gösteriliyor. Dünya, ‘sezaryen çocukları’ dünyası oldu. ‘Anasının ak sütünü emmiş’ neslin yerini ‘hazır ithal mama’ ile büyüyen çocuklar alıyor. Doğduğu günden ‘aşılanmaya’ başlayan, her ateşi çıktığında ağzına ‘geniş spektrumlu antibiyotikler’ dayanan ‘steril’ ortamlarda büyüyen ‘sağlıklı’ çocuklar yetiştiriyoruz.

Aileler küçüldükçe küçülüyor. Sobada dünyanın en lezzetli kestanelerini pişiren dedelerimiz huzur evlerinde ‘huzur içindeler.’ Saçlarımızı okşayarak sırtımızı kaşıyarak bizi uyutan ninelerimizin yerini de boyalı saçlı Moldavyalı kadınlar aldı çoktandır. Sıcacık çoraplar, kazaklar, atkılar ören teyzelerimiz de halalarımız da ceplerimizi harçlıkla dolduran amcalarımız, dayılarımız da uzak bir diyardalar. Evlerimiz sessiz sakin ‘kardeş kavgası’ yok. Evdeki her şey de bizim, ‘kardeş payı’ yok. Oyunlarımız, oyuncaklarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz, giydiklerimiz, yataklarımız, yorganlarımız, eşyalarımız. Her şeyimiz değişiyor. Hayatımız değişiyor.

Bu değişimden hastalıklarımız da nasibini alıyor elbette. Pek çok post-modern hastalık var şimdi hayatımıza giren.

İşte bunlardan birkaçı:

HUZURSUZ BACAK SENDROMU:
Otururken ve özellikle de yatağa girdiğinizde bacaklarınızda karıncalanma, uyuşma, batma, yanma veya tam da tarif edemediğiniz bir takım rahatsızlıklar duyuyorsanız, uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız, sakın bunları yorgunluğa, strese falan bağlayarak ihmal etmeyin. Çünkü, bunlar Huzursuz Bacak Sendromu’ nun belirtileri.

REGL ÖNCESİ DİSFORİK BOZUKLUK: Hanımların pek çoğunda adetten önceki günlerde ortaya çıkan gerginlik, sinirlilik, unutkanlık, baş ağrısı, bulantı, halsizlik gibi belirtilerin postmodern bir adı var artık: Regl Öncesi Disforik Bozukluk.

DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE SENDROMU: Eskiden birazcık yaramazlık yapan, yerinde duramayan çocuklar için ‘Aklı fazla geliyor’ veya ‘Zekasından yerinde duramıyor’ denir, anne ve babalar da bundan çok mutlu olurdu. Ama artık durum değişti. Çocuğunuzun elleri ayakları kıpır kıpırsa, biraz fazla konuşuyorsa, eşyaları dağınıksa, söz dinlemiyorsa, hele de unutkanlığı varsa, aman dikkat. Çocuğunuz Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Sendromu’nun pençesine düşmüş olabilir.

CİNSEL İŞLEV BOZUKLUĞU: Postmodern hayatta, hanımların artık öyle ‘Başım ağrıyor’ türü bahanelerin arkasına sığınmaları da mümkün olmayacak. İster inanın ister inanmayın, hanımlardaki baş ağrısının yeni adı Cinsel İşlev Bozukluğu.

İRRİTABL BAĞIRSAK SENDROMU: Bağırsaklarınız gurulduyorsa, gaz çıkaramıyorsanız, hele biraz da kabızlık varsa bunlar postmodern hayatta ‘Ayaklarımı üşütmüşüm galiba’ veya ‘Dün fazla lahana yedim, ondandır; yellensem geçer’ sözleriyle geçiştirilecek şikayetler değil, basbayağı bir sendromun, yani İrritabl Bağırsak Sendromu’ nun belirtileridir.

SOSYAL ANKSİETE BOZUKLUĞU: Başkalarının yanında yüz kızarması, çekingenlik, ağız kuruluğu, nefes darlığı, titreme ve terlemeniz varsa, ‘Bizim sülalemizde herkeste az biraz utangaçlık var, mühim değil’ diyemeyeceksiniz. Utangaçlık bitti; yaşasın Sosyal Anksiete Bozukluğu.

Postmodern hastalıklar daha pek çok... Hasta Bina Sendromu... Kronik Yorgunluk Sendromu... Janjanlı Paket Hiperaktivitesi... Körfez Savaşı Sendromu... Fibromyalji... Gerilim Tipi Baş Ağrısı... Temporomandibuler Bozukluk... Cep Telefonu Alerjisi... Metabolik Sendrom... Reflü... Klima ateşi... Çeşitli Kimyasal Maddelere Duyarlılık... Ne diyelim, Allah herkese acil şifalar versin.

 star



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,596 µs