En Sıcak Konular

Baykal: "72 milyon tapu var"

27 Mart 2010 15:27 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Bütün Türkiye'ye aynı tapu ile sahibiz, 72 milyon adet tapu var. Her birimizin cebinde aynı tapu var, bu tapu da bütün Türkiye'nin sınırlarını kapsıyor” dedi.

Özel uçakla Siirt'e gelen Baykal, Kültür Merkezi'nde düzenlenen il kongresinde yaptığı konuşmada, kongre bahanesiyle Siirtlilerle kucaklaşmaya geldiğini söyledi. Türkiye'nin seçime doğru gittiğini, bu seçimde Türkiye'nin önemli kararlar alacağını bildiren Baykal, seçimin, bir değişimin kapısının açılacağı, bir yenilenmenin ortaya çıkacağı bir seçim olacağını bildirdi.

Yerel seçimde köklü bir değişimin harekete geçtiğinin görüldüğünü ifade eden Baykal, şöyle konuştu:
“AKP'nin elindeki çok önemli kaleler düştü. AKP 8.5 puan oy kaybetti, bu hızlanarak devam ediyor. Önümüzdeki seçim yeni iktidarın ortaya çıkacağını gösteriyor, gidişat budur. Türkiye, artık bugüne kadar izlenen politikaları sürdürerek ileri gidemez. Yeni bir anlayışa ve değişikliğe ihtiyaç var. 8 yıldır bu iktidar iş başında. Türkiye'nin gelmiş geçmiş hükümetlerin almış olduğu borcun iki katından fazlasını bunlar 8 yılda aldılar. Gelmiş geçmiş hükümetler ellerinden geldiği kadar yollar yaptılar, fabrikalar açtılar. Bunlar, 80 yılda yapılanları 8 yılda sattılar. Onun parasını da yediler, harcadılar. Bu kadar büyük kaynak kullanıldı. Türkiye'de göç yaşanıyor, esnaf perişan. Prim borçlarına gücü yetmiyor, ödeyemiyor. Vatandaş banka borcunu ödeyemez durumda. İki yaka bir araya gelemiyor. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçi kullanıyor. Gençlerimiz iş bulamıyor. 200 bin öğretmen elinde diploma tayin bekliyor. 200 bin öğretmeni de öğrenciler bekliyor. Bunlar yanlış işler, bunlar Türkiye'nin gerçek işleri.

Birilerinin bir eli balda bir eli yağda. Dolar milyoneri bakımından Türkiye rekor kırıyor. AKP iktidarına sırtını dayamış insanlar. 'Onların çocukları ve akrabalarından sıkıntı yaşayan var' diye bilir misiniz? Bakan çocuğu ve yeğeni olduğu için KPSS'ye girmeden kurumda en yüksek maaşını alabiliyor. Bu gidişin sonu Türkiye için daha iyi diyebilir misiniz? Dört fabrikadan biri kapandı, işsizlikte de dünya rekoru kırıyoruz. Tekel'in satışı iyi mi oldu? Orada işçi olan kazandı mı? Oraya tütün sağlayan Batmanlı, Siirtli çiftçi kazandı mı? Dışardan yabancı tütünü getirip, yabancı sigara üretenler kazandı. Bu iyi bir ekonomi gidişatı değildir. Değişim bu açıdan da gerekiyor. İlk seçimde yepyeni bir ufuk açılacaktır.”

“HİÇBİR KİMLİK DİĞERİNİN ÜZERİNDE VE ALTINDA DEĞİLDİR”

Genel Başkan Baykal, insanların etnik kökeni ne olursa olsun barış içinde bir arada yaşadığını belirterek, insanların, kardeşçe birbirine karşı karşıtlık duygusuna kendisini kaptırmadan, birbirine sevgi duyduğu bir anlayış içinde yaşaması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Hiçbir zaman ayrımcılığa alet olmadıklarını, ayrımcılığı teşvik etmediklerini ve kimseyi dışlamadıklarını dile getiren Baykal, şöyle devam etti:
“(Ben varım kimse yok) diyenin peşinden gitmedik. 'Sen varsın o da var, hep beraber varız, hep birlikteyiz' dedik. Türkiye'de herkesin kendi kimliği var, kimlik insanın şerefidir, onurudur. Bütün kimlikler eşittir. Hiçbir kimlik diğerinin üzerinde ve altında değildir. Her birisi saygıyı hak eder. Bizim dinimizde insanları köküne, kökenine göre ayırmak var mı? Böyle bir şey hiçbir zaman olmadı. Bugünün anlayışı gerektirdiği için değil, İslamiyet'in çıkışından beri 'o Arap'tır üstündür, o Türk'tür altındadır, bu Kürt'tür yanındadır' böyle bir şey oldu mu? Hepsi eşit, hepsi kardeş. Herkesin kimliğine saygı duyuyoruz.

Devlet bir kimliğin siyasetini yapmaz, yapmamalıdır. Arap da Kürt de kardeştir, kardeş de kalacaktır. Bunlar içinde ayrım yapmak kimseye yarar getirmez. Hepimiz kardeşiz, eşitiz. Burada hepimize yer var. Kimse hiçbir yerde kimseye karşı ayrımcılık düşüncesini aklından dahi geçirmemelidir. Bizi birbirimizinden ayırmak isteyenlerin tuzağına biz düşmedik, siz de düşmüyorsunuz, Türkiye'de o tuzağa düşmeyecektir. Hep beraberiz. Hepimiz bu milletin bir evladıyız. Eşit vatandaş olarak bir aradayız. Hepimizin bir kimliği var ama hepimiz bu Türkiye'nin bir vatandaşıyız. Herkesi eşit ve kardeş görüyoruz. Bizim anlayışımız bu. Büyük toplumun eşit parçalarıyız. Antalya'da senin, Eruh da senin. Bütün Türkiye'ye aynı tapu ile sahibiz. 72 milyon adet tapu var. Her birimizin cebinde aynı tapu var. Bu tapu da bütün Türkiye'nin sınırlarını kapsıyor. Ayrışmaktan kimseye hayır, yarar gelmez. Ne refah ne eğitim ne kalkınma ne demokrasi, eşitlik, barış gelir. Hepsi tehlikeye girer. Biz bu inançtayız. Gelin ele verelim.”

“AYRIŞMA İKNA İLE OLMUYOR, SİLAHLA, TERÖRLE OLUR”

Baykal, anlayışlarında etnik ayrımcılık ve dışlama olmadığını kaydederek, şunları söyledi:
“Ama kimliğe saygı var, demokrasi var, eşitlik var, özgürlük var, terör hiç yok. Terör yanlış. Ayrışma ikna ile olmuyor, silahla, terörle olur. Yapılması gereken şey, terörü kaldıralım, silahı kaldıralım. Masanın üstünde silah durmasın. Masanın üstünde silah durduğu anda barış olmuyor, kalkınma olmuyor. Terör kalktığı zaman bilin Türkiye'de asıl kardeşlik o zaman başlar. En güzel kardeşlik, en güzel demokrasi, en güzel hukukun üstünlüğü, terör ve silah ülke gündeminden kalktığı anda gerçekleşir. Biz bunu ön görüyoruz.”



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,283 µs