En Sıcak Konular

Medvedev: İran'a yaptırım yok

27 Mart 2010 14:34 tsi
Medvedev: İran'a yaptırım yok Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, İran'ın nükleer programı nedeni ile yeni yaptırımların olabileceğini, ancak bunun tercih edilmeyen bir durum olduğunu söyledi.

Libya'da 22 ülkenin katılımı ile gerçekleşen Arab Ligi toplantısının başlaması nedeni ile zirveye bir mesaj gönderen Medvedev, "İran nükleer sorunu, Birleşmiş Milletler hukukuna uygun bir şekilde siyasi ve diplomatik yollar kullanılarak çözülmeli." değerlendirmesinde bulundu.

"Yaptırım yolunun tercih edilmeyen bir yöntem" olduğunu vurgulayan Rusya lideri, siyasi ve diplomatik yolların sonuç vermemesi durumunda yaptırımların da kaçınılmaz olabileceğini söyledi. Medvedev yaptırımların içeriğinin de mantıklı olması gerektiğine vurgu yaparak, "Öncelikle yaptırımların iyi düşünülmüş olması gerekiyor. İran'da sivil halkı asla hedef almamalı" uyarısı yaptı.

İran'ın uranyum zenginleştirme kapasitesini yüzde 20 seviyesine çıkardığını açıklaması uluslararası toplumun tepkisine neden oldu. Kremlin'den daha önce yapılan açıklamalarda da, İran'da sivil yaşamı felç edici ve nükleer programın dışındaki unsurlara yönelik yaptırımlara karşı olunduğu belirtilmişti. Moskova, İran petrol ihracatının durdurulması ve bankacılık sisteminin kilitlenmesine yönelik, İsrail'in yaptırım taleplerine sıcak bakmıyor.

Medvedev mesajında Aralık ayında Rusya ile Arap Ligi arasında oluşturulan işbirliği formunu hatırlatarak, "Bu tür çalışmaların Rusya ve Arap ülkeleri arasında mevcut çok boyutlu ilişkileirin gelişimine katkı sağlayacağını umuyorum. Kuzey Afrika ve Ortadoğu sorunların çözümünde işbirliğimizin devam ettirmeye istekliyiz." ifadelerini kullandı.



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,630 µs