En Sıcak Konular

'Küçük Yeşil' kayboldu

27 Mart 2010 13:33 tsi
'Küçük Yeşil' kayboldu Ocak ayında ‘çete’ suçundan 29 yıl hapsemahkûmolan Yeşil’in oğlu Murat Yıldırım ortalarda yok...

Birçok faili meçhul cinayette adı geçen ve 1996’dan beri akıbeti bilinmeyen ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın ardından oğlu Murat Yıldırım da kayıplara karıştı. 2006 yılında düzenlenen operasyonda babasının adını kullanarak ‘işadamlarından tehditle para istediği’, ‘adam öldürmeye azmettirdiği’ iddiasıyla hakkında 45 yıldan 75 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Murat Yıldırım, iki yıl 10 ay tutuklu kaldı. Mahkeme heyeti, Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu üç sanığın tutuklu kaldıkları süre ve delillerinin toplanmış olmasını dikkate alarak tahliyesini kararlaştırdı. Yıldırım 28 Kasım 2009’da tahliye oldu. Murat Yıldırım tahliye olduğu süre içerisinde babası Mahmut Yıldırım’ın hiç yayınlanmamış fotoğraflarını ve hikâyesini bir kitap yazarak anlattı. Tahliye sonrası yazar olan Yıldırım, 20 ocakta karara bağlanan duruşmada ise ‘örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘adam yaralamaya azmettirmek’, ‘gaspa teşebbüse azmettirmek’ iddiasıyla 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 66 gündür aranıyor

Mahkeme Murat Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu dört sanık hakkında verilen cezaların miktarlarını göz önünde bulundurarak haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Murat Yıldırım hapis cezasının ardından babası Mahmut Yıldırım gibi sırra kadem bastı. Cezanın verildiği 20 ocaktan bu yana 66 gün geçmesine rağmen Murat Yıldırım hâlâ yakalanamadı.

JİTEM ile MİT adına çalıştığı doğuda birçok faili meçhul cinayetin tetikçisi olduğu öne sürülen ve 1996’daki Susurluk kazasının ardından öldü denen ancak daha sonra verilen ifadelerde yaşadığı iddia edilen ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın ise 14 yıldır izine rastlanılmadı. ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım; Musa Anter, Cem Ersever, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk cinayetlerinden sorumlu tutuluyor.

Bahar Kılıçgedik / Taraf



Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs