En Sıcak Konular

Kimse heveslenmesin!

27 Mart 2010 11:48 tsi
Kimse heveslenmesin! “20 AKP'li bildiri hazırlıyor” iddiasına yanıt, İçişleri Bakanı'ndan geldi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa değişikliği paketinden rahatsızlık duyan AK Partili 20 milletvekilinin bildiri hazırlığında olduğuna ilişkin iddiayla ilgili “Bunlar spekülatif şeyler. Parti grubumuz çok güçlüdür, kimse heveslenmesin. O konuda en küçük bir şey olacağını sanmıyorum” dedi.

Atalay, Ak Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taraf Gazetesi'nde yer alan “20 AKP'li bildiri hazırlıyor” şeklindeki haberin hatırlatılması üzerine Atalay, “Bunlar spekülatif şeyler. Parti grubumuz çok güçlüdür, kimse heveslenmesin. O konuda en küçük bir şey olacağını sanmıyorum” dedi.

Anayasa değişikliği konusundaki çalışmaların bu hafta sonu da devam edeceğini anımsatan Atalay, partiler ve sivil toplum kuruluşları ile bugün öğleden sonra da bir araya geleceklerini ve çalışmaların süreceğini kaydetti.

Bakan Atalay, taş atan çocuklarla ilgili yasa tasarısında nasıl bir değişiklik öngörüldüğünün sorulması üzerine, daha önce sanatçılarla yapılan görüşmelerde de konunun üzerinde durulduğunu, değişik teklifler olduğunu söyledi. Şu anda tasarının komisyonda olduğunu hatırlatan Atalay, “Zaten komisyon safhası demek bütün bunların tekrar değerlendirilmesi demek. Şu anda ben oradaki maddelerle ilgili 'şu madde, şu hale gelecek' diye bir şey söylemiyorum ama mümkün olabildiğince tatmin edici, bu konuda kaygı duyan herkesin memnun olduğu bir tasarı şekline gelmesini biz de arzu ediyoruz” diye konuştu.

“Bu çocukların ilk suçunun çocuk suçu olarak sayılması yönünde bir değişiklik yapılacak mı?” sorusunu da Atalay, “Bu konunun özü şu, bu çocuklar Terörle Mücadele Kanunu'na göre yargılanıyor. Şimdi normal çocuk suçlusu olarak diğer suç işleyen çocuklarla çocuk mahkemelerinde ve o usule göre yargılanacak. En önemli boyutu bu. Diğer konular bunun içinde ayrıntılar sayılabilir” diye yanıtladı.

A.A.



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs