En Sıcak Konular

"Cenazeler üzerinden siyaset yapılmamalı"

26 Mart 2010 19:40 tsi
HSYK Başkanvekilli Özbek'den Adalet Bakanı Ergin'e yanıt geldi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Adalet Bakanlığının, “Kurulun çatışma ortamı yaratmak istediğine” ilişkin açıklamasının haksız ve yanlış olduğunu belirterek, “Kurul görevini yapmaya çalışıyor. Kurul ve Kurul üyeleri yasal zeminde ne yapması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor” dedi.

Özbek, HSYK'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Adalet Bakanlığının, “Kurulun, Anayasa değişikliği paketi çalışmasının ardından bir çatışma ortamı yaratmak istediği ve HSYK'nın yaklaşımının atmosferin gerilmesine neden olduğu” yönünde açıklamaları bulunduğunu anımsatması üzerine Özbek, “Bir çatışma ortamı değil, Kurul görevini yapmaya çalışıyor. Böyle bir değerlendirmede bulunması son derece haksız ve yanlış. Kurul ve Kurul üyeleri yasal zeminde ne yapması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Kurulun gündeminde daha öncelikli konular bulunduğunu ve bunların görüşülmesi gerektiğini söylediği hatırlatılan Özbek, şöyle konuştu:
“Boş olan yerlere atama yapılması son derece önemli ve öncelikli konudur. O boş olan yerlerin doldurulması için bize intikal eden, iletilen birtakım iş yükünün arttığına yönelik sorunların çözülmesi için taslağın hazırlanıp getirilmesini istedik.

Bunun yanında birtakım arkadaşlarımızın terfi işleri, bir üst sınıfa ayrılma işleri vardı, bunların sonuçlandırılması gerekiyordu, bunları istedik. Kurul gündeminde de vardı. Ancak bunların görüşülmesi ve getirilmesi dahi bir tarafa bırakıldıktan sonra Kurula vermek ve görevi yaptırmamak gibi bir isnatta bulunmak bir haksızlıktır.”

“CENAZELER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAMAK GEREKİR”

Özbek, “Salı günü yapılacak toplantından ne bekliyorsunuz?” sorusu üzerine de şunları söyledi:
“Bizim de çok sevdiğimiz, takdir ettiğimiz bir arkadaşımızın babasının vefatı sebebiyle Sayın Müsteşar'ın toplantıya katılamadığını, bunu dahi toleransla karşılamadığımızı ifade ettiler. Yanlış olur. Hem o cenazeyi gündeme getirmek saygısızlık olur hem de o arkadaşımızı ve ailesini üzebilir. Ben de bugün öğlen bir cenaze törenine katıldım. Cenazeler üzerinden siyaset yapmamak gerekir. Sayın Müsteşar gelemediyse müsteşar vekilleri vardır. Onların gelmesi gerekirdi. Yasaya göre de yapılması gereken iş oydu. Kaldı ki o gün sizlere ifade ettim, bize gündem dahi gönderilmedi.”
Bir gazetecinin, “Salı günü de müsteşar gelmezse ne yapacaksınız?” sorusuna karşılık Özbek, “Değerlendiririz, bakarız” yanıtını verdi.

Özbek, “Sizin kurul olarak Ergenekon savcılarını, Osman Şanal'ı görevden almak istediğinize ilişkin bazı iddialar var. Bu konuda ne diyorsunuz?” sorusu üzerine de “Kesinlikle bizim istediğimiz 'taslağı hazırlayın, getirin' dedik. Yani böyle bir şey, kişiler bazında bir şey konuşulmadı. Hem konuşulmadı hem görüşmeye dahi geçemedik. Elimize gelmiş bir taslak veya metin yoktu, bir liste söz konusu değildi” dedi.

A.A.



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    1,905 µs