En Sıcak Konular

3 gündür açız sayın bakanım!

26 Mart 2010 15:22 tsi
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in yanına gelen 5 çocuk annesi, 3 gündür aç susuz yaşadıklarını belirterek, eşine iş istedi.

Hem kendilerinin hem de çocuklarının mağdur durumda olduğunu anlatan Şerife Akbulut, Bakan Demir'den yardım beklediklerini söyledi. Kadının durumuna üzülen Bakan Demir, hemen yardımcı olunması talimatı verdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun il Başkanlığı tarafından düzenlenen halk gününde vatandaşlarla bir araya geldi. Parti binasında yapılan toplantıda Bakan Demir, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Önce kentte toplu taşımacılık yapan minibüs ve dolmuşçuların Hafif Raylı Sistem'in faaliyete girmesinin ardından mağdur olacaklarına dair endişelerini dinleyen Bakan Demir, ulaşım konusunun Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde olduğunu, meselenin belediye yetkililerinin de bir arada olacağı bir toplantıda masaya yatıracaklarını kaydetti.

Minibüs ve dolmuşçuların ardından vatandaşların sorunlarına yönelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, iş isteyenleri İş-Kur ile düzenleyecekleri iş garantili meslek edindirme kurslarına katılmalarını sağlayacakları müjdesini verdi. Bunun dışındaki talepleri de not aldıran Bakan Demir, gerekli görüşmelerin yapılıp kendilerine bildirileceğini kaydetti.

Halk günü toplantısını Cuma namazının yaklaşması nedeniyle sonlandırmaya hazırlanan Mustafa Demir, bir köşede bekleyen Şerife Akbulut isimli kadına ''Ne istemiştiniz" diye sordu. Bunun üzerine ayağa kalkıp sıkıla sıkıla bakanın yanına gelerek kısık sesle derdini anlatmaya çalışan Akbulut, maddi bakımdan zor durumda olduklarını ve 3 gündür yiyecek ekmek bulamadıklarını ve askerde olan çocuğuna harçlık gönderemediğini söyledi. Eşinin iş bulamadığı için çalışamadığını ifade eden Akbulut, eşi için de iş istedi. Bunun üzerine partili gençleri yanına çağıran Demir, İl Kadın Kolları Teşkilatı üyelerinin aileye yardımcı olmalarını ve sonucun kendisine bildirilmesi talimatı verdi.

Toplantı sonunda basın mensuplarına halk günüyle ilgili genel bir değerlendirme yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir şöyle konuştu: "Herkes işsizlik için gelmedi ama iş talebi yapanlar oldu. Biz tabi burada bir çalışma yapıyoruz. Çoğunun güvenlik sertifikası var. Genelde mesleği olmayan işsizlerimiz ki onların notlarını aldık. Belli meslek kursları açılıyor ama kursiyer bulamıyoruz. Telefonlarını aldık. Kurs ayarlayacağız." ifadelerini kullandı. (CİHAN) 



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs