En Sıcak Konular

Duyumum o yönde: Andıç, Özkök'ün!

0 0 0000 00:00 tsi
Duyumum o yönde: Andıç, Özkök'ün! TSK tarafından hazırlanan ve basına sızan basın değerlendirme raporunda ismi “kara listede” geçen Hasan Celal Güzel, kendisini ordu karşıtı gibi gösterenlere sert çıktı. "TSK karşıtı olduğumu söylemek iftiradır" diyen Güzel, andıçı iyib

TSK tarafından hazırlanan ve tartışma yaratan “basın değerlendirme” raporunda ismi geçen Hasan Celal Güzel iyibilgi’nin sorularını yanıtladı.

Raporu hazırlayanlar suç işledi

Güzel, bu raporun anayasaya, kanunlara ve demokrasiye aykırı olduğunu belirtti. Raporu hazırlayanların suç işlediğini belirten Güzel, bunun ikinci bir andıç olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri içinde hala 28 Şubat özlemi duyanlar olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Raporda çok ilginç bir bölümün yer aldığına dikkat çeken Güzel, askerin siyasete müdahale etmesinden yana olanlar ve olmayanlar diye bir sınıflandırma da yapıldığını, buna karşı çıkanların ise TSK karşıtı olarak suçlandığını belirtti. 

TSK karşıtı değilim

Raporda TSK karşıtı olarak nitelenen Güzel, “TSK karşıtı değilim, milliyetçi vatanseverim. TSK karşıtıdır lafı iftiradır. TSK karşıtı olmakla darbe karşıtı olmak arasında fark var. Ben askerin siyasete müdahalesine karşıyım” dedi. Güzel kendisi gibi devletin üzt kurumlarında uzun süre hizmet vermiş, güvenlik birimlerine koordinatörlük yapmış bir ismin ordu karşıtı gibi gösterilmesinden üzüntü duyduğunu ekledi.

Bu rapor TSK’yı güç durumda bıraktı

Konu ile ilgili iyibilgi’nin sorularını yanıtlayan Hasan Celal Güzel, basına sızan raporun Türk Silahlı Kuvvetlerini zor durumda bıraktığını ileri sürdü. Bu raporun Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın da hoşuna gitmediğinden emin olduğunu belirten Güzel, raporun basına sızmasının hemen ardından Genelkurmay’ın soruşturma açtığına işaret etti.

Özkök döneminde yazıldığına dair duyum aldım

Raporun ne zaman yazıldığı ile ilgili bir bilgisi olup olmadığını sorduğumuz Güzel, “daha önceki Genelkurmay Başkanı (Hilmi Özkök) döneminde yapıldığının duyumunu aldığını” belirtti. “Bu raporun şimdi sızmasının Hilmi Özkök’ün olası Cumhurbaşkanlığı adaylığının önüne bir set çekmek amacı taşıyıp taşımadığı” şeklindeki sorumuza “sanmıyorum” yanıtı veren Güzel, “Hilmi Özkök’ün de bundan haberdar olduğunu düşünmüyorum” dedi.

www.iyibilgi.com



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs