En Sıcak Konular

Anadolu Üniversitesi’nde kavga

25 Mart 2010 16:52 tsi
ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi’nde kampüs içerisine afiş asmak isteyen öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı. Olayda 7 güvenlik görevlisi ile 6 öğrenci hafif yaralandı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ndeki yemekhaneler önünde bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, sol görüşlü oldukları belirtilen bir grup üniversite öğrencisi, çeşitli yazıların bulunduğu afişleri duvarlara ve direklere asmak istedi. Afişlerin asılmasını istemeyen üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında tartışma çıktı.

Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler cop, sopa ve yumrukla birbirlerine girdi. Güvenlik görevlileri öğrencileri İletişim Bilimleri Fakültesi kantinine kadar coplarla kovaladı. Kantin içerisine girmek isteyen özel güvenlik görevlilerine öğretim üyelerinin izin vermediği belirtildi. Olaylarda 7 özel güvenlik görevlisi ile 6 öğrencinin hafif şekilde yaralandıkları bildirildi. Yaralı öğrenciler ile özel güvenlik görevlilerinin kampüs içerisindeki Mavi Hastane’ye götürülerek ayakta tedavilerinin yapılıp taburcu edildikleri öğrenildi.
Olayların ardından Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler, özel güvenlik görevlilerini protesto etti. Öğrenciler, güvenlik görevlilerinin kendilerine coplarla saldırdığını söyledi.

Bu arada olaylar sarısında hafif yaralanan özel güvenlik görevlileri ile öğrencilerin karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldukları öğrenildi.



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    72,705 µs